Tampere-talon kevään tarjonta ulottuu Junnu Vainiosta Kaija Saariahoon. - Kulttuuri - Aamulehti

Musiikin tavaratalo tarjoaa: Tampere-talossa soivat keväällä niin Junnu Vainio, bluesin legendat kuin Kaija Saariahokin

Sanoittaja ja säveltäjä Juha Watt Vainiota muistellaan keväällä Tampere-talossa.

25.10.2018 8:00

Miltä tuntuisi ilta Junnu Vainion laulujen ja elämäntarinan parissa? Tai filosofinen pohdiskelu säveltäjä Kaija Saariahon nykymusiikin äärellä?

Entä 84-vuotiaan Grammy-voittajan Bobby Rushin suoraviivainen blues? Tai romanttinen oopperataide Giacomo Puccinin La Bohemen muodossa?

Ja jos taiturimainen klassinen trumpetinsoitto kiinnostaa, Venezuelan El Sisteman kasvatti Pacho Flores on aika ohittamaton paikka.

Lue myös:Mestarisäveltäjällä pitää kiirettä: Kaija Saariaho tekee oopperaa Sofi Oksasen tekstiin ja tulee keväällä Tampere-talon säveltäjävieraaksi

Kuten näistäkin nimistä huomaa, Tampere-talon torstaina julkistama kevätkauden ohjelmapaketti tarjoaa ainakin valinnanvaraa. Varsinkin rytmimusiikissa riittää kirjoa.

Kevään muita isoja kansainvälisiä rytminimiä ovat malilainen blueskitaristi Samba Touré, tangospesialisti Martin Alvarado ja brittiläinen soul-jazz -yhtye The Filthy Six.

Kotimaisia jazzartisteja keväällä taas ovat muiden muassa Aili Ikonen ja Jukka Perko, Iiro Rantala, Espoo Big Band ja Marzi Nyman, Jukka Eskolan Soul Trio sekä Sointi Jazz Orchestra ja Juhani Aaltonen.

Rytmimusiikin osalta Tampere-talon kevään tiivistää ohjelmapäällikkö Timo Suomi:

–Tarjoamme kävijöillemme maailman parasta bluesia, jazzia, funkia ja soulia. Voisi sanoa, että Tampere-talossa on keväällä groovit löysällä.

Ooppera päätapauksena

Iskelmäpuolella Tampere-talossa esiintyy monenlaista merkkipäivän viettäjää. 80 vuotta täyttää Eino Grön, ja 50-vuotistaiteilijajuhlaansa viettää Anneli Saaristo. Eräänlaisia tasavuosia täyttää myös 55-vuotias Topmost.

Klassisen puolen päätapaus Tampere-talon omien tuotantojen osalta on Tampereen oopperan La bohème. Teoksen ohjaa Kari Heiskanen ja johtaa Alberto Hold-Garrido. Rooleissa laulavat Helena Juntunen, Jesus Garcia, Arttu Kataja, Waltteri Torikka, Suvi Väyrynen ja Timo Riihonen. Ensi-ilta on 9. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos