Mirkka Rekola -muraali juhlistaa korona-ajan Annikin runofestivaalia - Kulttuuri - Aamulehti

Tampereelle ilmestyy uusi muraali, joka on koko keskusta-alueen suurin – Koronan takia suljetusta festivaalista jää kaupunkiin pysyvä maamerkki, joka julistaa rakkautta

Annikin runofestivaalin nimikkotaiteilijalla on tänä vuonna ollut käytössään tavanomaista suurempi kangas. Teemu Mäenpää on viime päivät maalannut seitsenkerroksisen talon päätyseinään 260 neliömetrin kokoista muraalia. Valmis teos ja sijainti paljastetaan livestriimissä lauantaina 6. kesäkuuta.

Runopuu-muraalista tulee keskusta-alueen suurin muraali. Kuva on otettu vielä keskeneräisestä teoksesta tiistaina. Teoksen tarkka paikka pidetään salaisuutena paljastustilaisuuteen saakka, ettei yleisöä kerry paikalle tungokseen saakka. Koronan takia Annikin runofestivaali on siirretty verkkoon.

29.5.2020 16:00 | Päivitetty 30.5.2020 14:12

Aamulehti

Viimeisenä tulivat linnut: laulurastas, ruisrääkkä, sinitiainen, viiksitimali...

Ne istuivat muraaliin ja sen ympäristöön niin hyvin, että kuvataiteilija Teemu Mäenpää arvelee maalaavansa siivekkäitä vielä vähän lisää.

Puun ylimmällä oksalla siipiään levittelee vapautuneesti hippiäinen, jonka kuvataiteilija on mielessään nimennyt Mirkka Rekolaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut