Lastensuojelu teki tarkastuksen Tuure Boeliuksen kotiin, kun tubettaja valittiin vuoden homoksi – "Tapaaminen kesti ehkä seitsemän minuuttia" - Kulttuuri - Aamulehti

Kun Tuure Boelius oli valittu vuoden homoksi, lastensuojelu tuli kotikäynnille – Uusi biisi keräsi puolestaan tappouhkauksia

Tuure Boelius tunnetaan laulajana, näyttelijänä ja tubettajana.

27.5.2018 10:00

Tubettaja, laulaja Tuure Boelius, 17, paistattelee tätä nykyä nuorison suursuosiossa, mutta hänet muistetaan hyvin myös vuoden takaisesta kohusta. Asia liittyy Boeliuksen valintaan vuoden 2017 homoksi.

Iltalehden Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman uusimmassa jaksossa Boelius paljastaa, että lastensuojeluviranomaiset tekivät hänen Porissa sijaitsevaan lapsuudenkotiinsa tarkastuksen, koska kotioloista oli tehty liuta ilmoituksia vuoden homo -valinnan jälkeen.

Muun muassa perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen ilmoitti olevansa yhteydessä lapsiasiavaltuutettuun ja hänen mukaansa lastensuojelujärjestön olisi pitänyt ottaa kantaa nimitykseen.

Haastattelussa Boelius kertoo lastensuojeluviranomaisten käynnistä ymmärtäväiseen sävyyn: he tekivät vain työtänsä.

–Kotiin soitettiin ja ilmoitettiin, voivatko he tulla tapaamaan meitä. Se kesti ehkä seitsemän minuuttia. He totesivat, että kaikki on hyvin, Boelius sanoo.

Tabuja purkavasta kappaleesta kiitosta

Tubettajatähti kertoo aina korostaneensa, miten hyvä perhe ja rakastavat vanhemmat hänellä on.

Boelius tuli kaapista ulos 15-vuotiaana Youtubeen lataamallaan videolla. Sen jälkeen hän on yrittänyt murtaa homouteen liittyviä tabuja ja kannustaa nuoria rohkeasti olemaan sellaisia kuin he ovat.

–2080-luvulla voi kertoa, että kun minä tulin ulos kaapista, niin tuli lastensuojelu paikalle, Boelius vitsailee.

Jääkiekon MM-kisojen alla tubettaja julkaisi kappaleen, jossa käsitellään homouden tabua jääkiekkopiireissä.

Kaikkia se ei miellyttänyt. Boelius sai muun muassa tappouhkauksia.

Toisaalta kappaleen julkaisu toi myös onnistumisen tunteita.

–Ajattelen niin, että teen tärkeiden asioiden eteen töitä, ja tämä kaikki on sen arvoista. Jonkun pitää uskaltaa, ja mä kannan nyt tätä soihtua. Tähän pitää vaan osata suhtautua. Teen töitä siksi, että tällaista (vihapuhetta) ei nimenomaan jatkossa olisi. On vuosi 2018 ja homoudesta puhutaan näin.

Boelius on saanut kappaleesta kiitosta myös harrastejääkiekkoilijalta, joka oli empinyt kaapista ulos tulemista.

–Yksi harrastajapelaaja on sanonut, että biisini stoori on hänelle todella henkilökohtaisen tuntuinen. Hän kertoi pelaavansa lätkää, olevansa homo ja haluaa nyt puhua siitä avoimesti.

Kuumeessa keikalla

Boeliuksella on takanaan hektinen kevät.

Tubettaja lämppäsi Antti Tuiskun keikkaa kuun alussa Hartwall-areenalla Helsingissä. Takana oli tv-esiintymisten putki. Boelius ei tahtonut jättää tärkeäksi kokemiaan menoja väliin, vaan juoksi tapaamisesta toiseen, vaikka oli kipeänä ja lähes 40 asteen kuumeessa.

Voimat lopulta hyytyivät lavan vierustalle keikan jälkeen.

–Pyörtyminen tuntui siltä kuin olisin nukahtanut tosi nopeasti. Otin tanssijastani kiinni, että vitsit mikä keikka. Sitten tuntui kuin olisin nukahtanut sekunnissa, hän kertoo.

Boelius tekee laulukeikkoja, mutta tubettaminen on yhä hänen päätyönsä. Haastattelussa Susanne Päivärinta kysyy nuorukaiselta, mikä hänestä tulee isona?

–Toivon, että olisin jo nyt sellainen mikä minusta tulee. Haluaisin tehdä musiikkia. Haluaisin myös olla tekemisissä ihmisten kanssa, vaikka sairaanhoitajana.

Sensuroimattoman Päivärinnan koko jakson näet täältä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut