Tässä on suomalaisen kantrin tämän hetken ykköstykki: Huojuva talo näyttää, mitä on maaseutu - Kulttuuri - Aamulehti

Tässä on suomalaisen kantrin tämän hetken ykköstykki: Huojuva talo näyttää, mitä on maaseutu

1.7.2017 10:18

Irtopää: Kelkalla yli Wihasjärven

★★★★ Irtopään biiseissä soi suomipunk. Vuonna 1978 Orivedellä perustettu yhtye tarjoaa vanhoilla päivillään annoksen mättöä, joka maistuu aidolta ja oikealta. Irtopään sedät eivät ole suvereeneja instrumenttiensa kanssa, mutta se on osa Kelkalla yli Wihasjärven -levyn tenhoa. Laidoilla The Doors, Sleepy Sleepers, Sex Pistols ja Dr. Feelgood, keskellä Irtopää.

Huojuva Lato & Ystävät: Takkulan baari

★★★★ Suomikantrin tämän hetken ykköstykki Huojuva Lato tarjoaa soundtrackin lempeälle kesäillalle. Takkulan baarin henki ei ole järin riehakas tai uusia polkuja avaava, mutta kokonaisuuden lämmin ote menneeseen tarttuu kuulijaan. Pekka Myllykoski ja Doug Sahm voivat levätä rauhassa, kun itäinen Suomi näyttää, mitä on maaseutu ja läntinen.

Baio: Man of the World

★★★ Wampire Weekendin basisti Chris Baio ihmettelee maailman menoa. Britannian Brexit-päätös ja Yhdysvaltain nykyinen presidentti ovat saaneet Lontoossa asuvan amerikkalaisen ymmälleen: minne maailma on menossa? Hämmennyksestä syntyy kumpuilevaa poppia. Man of the World pörrää ympäriinsä ampiaisen tavoin ja välillä pisto osuu, toisinaan ei.

Selkä & Issias: Välilevy

★★★ Ari "Selkä" Pulkkisen, Issias-yhtyeen ja vierailevien muusikoiden synnyttämä Välilevy napsahtaa kategoriaan "mukava". Huolellisesti toteutettu levy sivuaa ansiokkaasti Juicen perintöä ja beatleaanisuutta, mutta varoo heittämästä kiperää haastetta. Välilevy soi puhtaasti ja jättää hyvän olon, mutta särmän puute ei saa Välilevyä pullistumaan tuntuvasti. Kuuntele Spotifyssä.

Sami Karwonen: Vapaat kädet

★★ Sami Karwonen uskoo itseensä, vaikka bändikaverit ja kykyjenetsijät ovat suhtautuneet häneen kylmäkiskoisesti. Vaikka Karwonen on taitava ja monipuolinen soittaja, Vapaat kädet sortuu tee se itse -miehen ansaan. Paljon ideoita ei auta, kun kokonaisuus sekoaa tyyleihin ja tunnelmiin. Kuuntele Spotifyssä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: