Tampereen Sävel helähti tiistaina käyntiin Ylöjärven kirkossa.Young People’s Chorus of New York City -kuoroa johti se.infomaker.newspilot.newsml.npdoc.U@7f3b3293 - Kulttuuri - Aamulehti

Tyttökuoro piti koskettavat bileet Ylöjärven kirkon alttarilla, jossa kuultiin myös oodi siepatuille

The Young People's Chorus New Yorkista esiintyi kuorofestivaalin aluksi Ylöjärven kirkossa.­

7.6.2017 16:02

Tampereen Sävel helähti tiistaina käyntiin Ylöjärven kirkossa, joka täyttyi parin tunnin ajaksi laadukkaasta kuorolaulusta ja tulisesta tyttöenergiasta.

Young People’s Chorus of New York City -projektin piiristä koottua 32 nuoren naisen muodostamaa kuoroa johti sen perustaja Francisco J. Núñez, joka myös oli tehnyt monet kuulluista sovituksista.

Monikulttuurisen kuoron konsertin alkupuoli koostui pääasiassa modernista musiikista ja kuorolle tehdyistä sävellyksistä.

Jo YPC:n astellessa laulaen kirkkoon kävi ilmi kuoron kuin yhdeksi ääneksi hiottu soittimellinen sointi sekä oivallinen äänenmuodostus. Urmas Sisaskin herkkä Heliseb Väljadel toteutui kellomaisen kuulaasti ja keinuvasti.

Amaal MallikinCham Cham sai puolestaan mausteekseen nasaaleja sävyjä ja kurkusta kumpuaavaa ääntä sekä pelkistetyn Bollywood-tyylisen koreografian.

Sähäkästi edennyt Schumannin Spanisches Liederspiel osoitti muuntautumiskykyisen kuoron hallitsevan myös klassisen tyylin ja äänenmuodostuksen: 15-17 -vuotiaiden tyttöjen äänet soivat täyteläisesti ja yllättävän kypsästi.

Konsertin kevyemmän loppupuolen helmiä olivat Farauallan Riki Tiki Tavi, jossa Núñez heittäytyi rumpaliksi ja kuorolaiset laittoivat bileet pystyyn alttarille yksinkertaisen, mutta näyttävän koreografian siivin.

Luontevan tanssin ja liikkeen merkitystä sekä joustavaa laulantaa ja kepeää svengiä ilmensivät myös Take the A Train ja Take Five. Konsertin vaikuttavin elämys oli Joan LaBarbaran Boko Haramin vuonna 2014 sieppaamien tyttöjen kohtaloa kuvaava A Murmuration for Chibok.

Heleällä lörpöttelyllä käynnistynyt, puhelaulua, kuiskauksia ja muita äänellisiä tehokeinoja viljelevä kappale kasvoi viiltäväksi draamaksi, johon laulajat rakensivat kiihkeän latauksen.

Johtaja: Francisco J. Núñez Konsertti Ylöjärven kirkossa…Tampereen Sävel 6.6.2017

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?