Päivän leffapoiminnat: Jo Nesbøn dekkari juuttui sohjoon – sarjamurhaajajahdissa toimivat vain Norjan uhkeat maisemat - Kulttuuri - Aamulehti

Päivän leffapoiminnat: Jo Nesbøn dekkari juuttui sohjoon – sarjamurhaajajahdissa toimivat vain Norjan uhkeat maisemat

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Michael Fassbender nähdään rikostutkija Harry Holena, joka tarpoo Lumiukko-elokuvassa Norjan maisemissa sarjamurhaajajahdissa.­

28.3.2020 7:00

Lumiukko

☆ Tämä ei ole suositus, vaan varoitus, sillä tällä kertaa Jo Nesbøn nimi ei ole laadun tae. Norjalaiskirjailijan hyytävästä romaanista syntyi sukat märkänä raahustava sarjamurhaajajahti, jossa toimivat vain Norjan uhkeat maisemat. Sivuseikoissa harhaileva käsikirjoitus ei antanut ohjaaja Tomas Alfredsonille mahdollisuuksia rakentaa kelpo jännitystä. Michael Fassbender on yhtä hukassa rikostutkija Harry Holena. Ensiesitys. (Britannia 2017)

TV5 klo 21.00

Kesän kuninkaat

☆☆☆☆ Kieltämättä siinä on riskinsä, kun aikuisena väittää tietävänsä, miltä nuorista tuntuu. Muistelisin kuitenkin, että jotain vastaavaa siihen mahtui kuin aamun komediallisessa kasvutarinassa. Nick Robinson on 15-vuotias Joe, joka kavereineen päättää rakentaa oman mökin metsän siimekseen, kauas aikuisten nillityksistä. Amerikkalaisista impivaaralaisista tarinoi myötätunnolla ja -eläen ohjaaja Jordan Vogt-Roberts. Ensiesitys. (USA 2013)

TV2 klo 10.00

Tarzanin legenda

☆☆☆ Yhdenlainen metsässä piilottelija on tämäkin kaveri. David Yates teki Edgar Rice Burroughsin seikkailuklassikosta uuden polven tulkinnan, jossa hillitään terveellisesti valkoisen miehen ylemmyydentuntoa ja kolonialistista herrahenkeä. Sen seurauksena Alexander Skarsgård on yllättävän luonteva näky viidakossa pullistelevana aatelissuvun vesana. Margot Robbie ei puolestaan suostu jäämään Janena miksikään kainaloiseksi. (Britannia 2016)

Sub klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?