Viikinsaaren kesäteatterin esityksessä Tulitikkuja lainaamassa nähdään Turkka Mastomäki ja Anneli Ranta - Kulttuuri - Aamulehti

Kihlojen, porsaan ja tulitikkujen hankintamatka pääsee lavalle Viikinsaaren kesäteatterissa – ”Kirjailija on suomalaisen kirjallisuuden Chaplin”, ohjaaja sanoo

Esityksen tähtinä nähdään Anneli Ranta ja Turkka Mastomäki. Viikinsaaren kesäteatterin kesän 2020 näytelmän ohjaa Hanno Eskola. Klassikosta tehdään musiikkikomedia.

Turkka Mastomäki tähdittää kesän 2020 esitystä Viikinsaaren kesäteatterissa.

23.8.2019 12:20 | Päivitetty 23.8.2019 16:05

Aamulehti

Musiikkikomedia Tulitikkuja lainaamassa nähdään Viikinsaaren kesäteatterissa Tampereella kesällä 2020.

Tulitikkuja lainaamassa kertoo Antti Ihalaisen ja Jussi Vatasen tulitikkujen, kihlojen ja porsaan hankintamatkasta.

Klassikkonäytelmää tähdittävät muun muassa tv-sarja Aallonmurtajan Turkka Mastomäki ja Salatut elämät-sarjasta tuttu Anneli Ranta.

Esityksen ohjaa Hanno Eskola.

–  Suuren humoristin Veijo Meren mukaan Tulitikkuja lainaamassa on kirjallinen ihme. Nyt tämä ihme nähdään Viikinsaaren kesäteatterissa soitolla ja laululla liekitettynä. Minulla on ilo ja kunnia olla tässä ihmeessä mukana. Maiju Lassila on suomalaisen kirjallisuuden Chaplin ja siksi Tikut on hienoa viedä näyttämölle, ohjaaja Hanno Eskola sanoo tiedotteessa.

”Täydellinen Viikinsaareen”

Toiminnanjohtaja Birgitta Putkosta ilahduttavat erityisesti näytelmän farssimaiset piirteet.

– Näytelmä sopii täydellisesti Viikinsaaren kauniiseen ympäristöön. Viikinsaaren kesäteatterin musiikkinäytelmien sarja saa jatkoa ja ensi kesänä kuulemme uudenlaista svengiä ihanasti 1920-luvun hengessä, Putkonen sanoo teatterin tiedotteessa.

Ensi kesänä katsomossa on myös selkänojat.

Näytelmässä liikutaan vallattomalla 1920-luvulla ja musiikkina tullaan kuulemaan muun muassa Alfred J. Tannerin sävelmiä. Musiikin sovittaa tamperelainen pianistivelho Arto Piispanen.

Tulitikkuja lainaamassa ensi-ilta Viikinsaaren kesäteatterissa on 10.6.2020. Lipunmyynti alkaa maanantaina 2.9.2019.

Korjaus 23.8. kello 13.05: Korjattu vuosiluku jutun ingressissä. Esitys nähdään vuonna 2020, ei 2010.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos