Euroviisuharjoitukset alkoivat, Suomelle kylmää kyytiä: "Tunnen oloni huijatuksi" - Kulttuuri - Aamulehti

Euroviisuharjoitukset alkoivat, Suomelle kylmää kyytiä: Laulutaitoja arvostellaan, UMK-finaalin tärkein elementtikin puuttuu – "Maailman kauhein"

Daruden ja Sebastian Rejmanin viisutaival alkoi harjoituksilla Israelissa lauantaina päivällä.

Sebastian Rejman esiintyi jälleen tutussa mustassa nahkatakissa.

4.5.2019 14:05

Suomen Euroviisuedustajat Darude feat Sebastian Rejman nähtiin ensimmäistä kertaa tositoimissa Israelin Tel Avivissa, kun viisuharjoitukset pyörähtivät käyntiin. Suomen Look Away -esityksen näet esimerkiksi täällä. Suomen harjoitukset eivät vakuuttaneet esimerkiksi One Europe -sivustoa.

Sivustolla arvosteltiin rajusti etenkin Rejmanin laulutaitoja.

– Ensimmäisellä kerralla Sebastian tuntui kadottaneen kaikki taitonsa (ja äänensä). Kuulosti siltä, että hän ei päässyt yhteisymmärrykseen taustalaulajien kanssa siitä, missä sävellajissa kappaletta tuli laulaa.

Sivusto ei ollut vaikuttunut myöskään kuution päällä liikehtivän taustatanssijan liikkeistä.

– Se näytti naurettavalta.

Sivuston mukaan harjoitusten edetessä esitys kuitenkin parani, vaikka Rejmanilla oli edelleen vaikeuksia osua kohdalleen korkeissa sävellajeissa.

– Fakta oli, että Darudelle ei annettu juuri lainkaan screenaikaa, ja Sebastian toisteli enimmäkseen kahta samaa lausetta koko kappaleen ajan. Kaiken kaikkiaan esitys oli enemmän ”plaah” ja ”auts” kuin erinomainen.

Escxtra-sivustolla kummastellaan myös, miksi kaikki huomio on Rejmanissa.

– Darude on sijoitettu melkein lavan reunalle, ja kamera kääntyy häneen vain kerran tai kaksi koko esityksen aikana, sivustolla ihmetellään.

Suomalaiset viisufanit puolestaan ovat arvostelleet esitystä etenkin UMK-finaalista tutun tärkeän elementin puuttumisesta. Vielä UMK-esityksessä lavalla nähtiin taustatanssija tanssimassa suuren kuution päällä sekä uimassa sen sisällä. Kuution seiniin oli heijastettu videokuvaa jäävuorten sulamisesta ilmastonmuutoksen hengessä. Esityksen näet täältä.

Tällä kertaa kuutio oli huomattavasti pienempi, oikeastaan pelkkä koroke, ja videomateriaali heijastui nyt taustakankaalle kuution seinien sijaan.

– Kuutio olisi tuonut kaivattua omaperäisyyttä, Viisukuppilan foorumilla arvostellaan.

– Vähän tunnen oloni kuitenkin huijatuksi. Look Away voitti sen vesikuution ansiosta. Ja sitten juuri se tietysti poistetaan, toinen viisufani kritisoi.

– Maailman kauhein toi Suomen jääkokkare, foorumilla tylytettiin.

– Ei toimi, kritiikki jatkui.

Sivustolla vaadittiinkin alkuperäistä kuutiota takaisin esitykseen.

Arvostelijat harmittelivat, ettei Darudea juuri näkynyt lavalla.

Suomen Euroviisuedustajat Darude feat Sebastian esittivät UM-finaalissa edustuskappaleeksi valitun Look Away -kappaleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut