Menot

Anni Kytömäki, Asko Jaakonaho, Riina Paasonen ja JP Koskinen esiintyvät Pirkkalaiskirjailijoiden Roosalupilla

Janne Ruotsalainen/Aamulehden arkisto
Anni Kytömäki, Asko Jaakonaho, Riina Paasonen ja JP Koskinen esiintyvät Pirkkalaiskirjailijoiden Roosalupilla

Roosalupi aloitti vuonna 2015 Tuija Välipakan ja Sami Hilvon vetämänä. Keskiviikkona klubi tekee paluun.

Nina Lehtinen

Pirkkalaiskirjailijoiden järjestämässä syksyn ainoassa Roosalupissa on vieraina monipuolinen kattaus kotimaisia proosantekijöitä. Illan teemana on historia ja huumori.

Haastateltavina ovat tänä vuonna historialliset romaanit julkaisseet pirkkalaiskirjailijat Asko Jaakonaho ja Anni Kytömäki.

Jaakonahon romaani Valon juhla käsittelee runoilija Katri Valan ja Olavi Paavolaisen suhdetta sotavuoden 1942 keväällä.

Kytömäen laaja romaani Kivitasku on sukutarina useassa sukupolvessa 1850-luvulta näihin päiviin.

Huumoriaiheesta haastatellaan esikoisromaanin Kaikki minkä menetimme talvella julkaissutta Riina Paasosta ja Kannibaalien keittokirjalla yllättänyttä JP Koskista.

Sekä Paasosen että Koskisen teoksissa huumori on tummaa, mustaa, jopa makaaberia. Löytyykö historiasta vuorostaan valopilkkuja?

Kirjailijoita haastattelevat Tiina Poutanen, Heikki A. Kovalainen, Tuija Välipakka ja Markku Soikkeli.

Roosalupi Grand Hotel Tammerissa keskiviikkona 13. joulukuuta klo 18 alkaen.

Joulukonsertti. Tuomiokirkossa hiljennytään Pirkanmaan hoitokodin hyväksi. Esiintymässä ovat sopraano Hanna Kronqvist, pianisti Marja-Liisa Rautelo, Pirkanpoikien Contectus-ryhmä sekä Pirkanmaan musiikkiopiston vaski- ja kanteleyhtyeet.

Emil Bobyrev

Rotarien 22. joulukonsertti Tuomiokirkossa 13.12. klo 18.30. 15 euroa.

Juhlitaan valoa. Juliaanisessa kalenterissa talvipäivänseisaus osui Lucian päivään, 13. joulukuuta. Saamme odottaa valon voittamista vielä joulukuun 21. päivään saakka, mutta juhlaperinne jatkuu.

Eriika Ahopelto

Lucian päivän juhla Kalevan kirkossa 13.12. klo 18, konsertti Nokian kirkossa klo 18, yhteislaulutilaisuus Tyrvään pappilassa klo 18.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio