Elokuvat

Angry Birds täräytti listaykköseksi 37 maassa – Peittosi myynnillään monta suosikkielokuvaa

IAN LANGSDON / EPA
Angry Birds täräytti listaykköseksi 37 maassa – Peittosi myynnillään monta suosikkielokuvaa

Angry Birds -elokuva teki kovan tuloksen avausviikonloppunaan.

Jussi SaarinenAamulehti, STT

Angry Birds -elokuva täräytti pöytään kovan tuloksen heti aloitusviikonloppunaan. Se nousi katsotuimmaksi elokuvaksi 37 maassa ja ylsi 43 miljoonan dollarin eli noin 38 miljoonan euron myyntiin. Asiasta kertoo Variety-lehti Parhaimmin se elokuva myi Venäjällä, Britanniassa, Saksassa, Meksikossa ja Brasiliassa.

Yhdysvalloissa Angry Birds ei ole vielä saanut ensi-iltaansa. Vasta Pohjois-Amerikan myynnin perusteella voi sanoa, onko elokuva todellinen menestys.

Myös Kiinassa ja Etelä-Koreassa elokuvan ensi-ilta on vielä edessä.

Ei mahalaskua

Nyt on kuitenkin jo turvallista sanoa, että suomalaisen peliyhtiön Rovion suursatsauksesta ei tullut pelättyä mahalaskua.

Avausviikonlopun myynnissä elokuva peittosi esimerkiksi sellaiset suosikkianimaatiot kuin Näin koulutat lohikäärmeesi, Lego -elokuva ja Rio. Rovio on kertonut, että Angry Birdsin tekeminen on maksanut 65 miljoonaa euroa. Sen lisäksi markkinointiin ja levitykseen kuluu arviolta 100 miljoona euroa.

Lähellekään tällaisia summia ei ole yltänyt mikään suomalainen elokuva aiemmin, vaikkakin elokuva on luotu suurilta osin Pohjois-Amerikassa.

Helsingin Sanomat arvioi taannoin, että Angry Birdsin pitäisi myydä kansainvälisesti 400 miljoonaa, jotta elokuva pääsisi omilleen. Elokuva tulee ensi-iltaan Yhdysvalloissa 20. toukokuuta. Sen jälkeen ollaan viisaampia, osoittautuuko elokuva Roviolle kultakaivokseksi vai ei.

Kauppa käy Suomessakin

Suomessa Angry Birds keräsi viikonloppuna 68 750 katsojaa ja oli viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin elokuva.

Tämä on vuoden toiseksi paras avaustulos heti elokuvan Risto Räppääjä ja yöhaukka jälkeen.

Angry Birds -elokuva saavutti myös kautta aikojen toiseksi parhaan animaatioelokuvan avaustuloksen pääsylipputuloissa: ainoastaan kesällä 2007 ensi-iltaan tullut The Simpsons Movie on ylittänyt Angry Birdsin avauksen.

Sonyn elokuvalevityksestä vastaava elokuvaneuvos Jussi Mäkelä on erittäin tyytyväinen elokuvan menestykseen.

- Ennen ensi-iltaa asetimme tavoitteeksi yli 300 000 katsojaa, mutta nyt odotamme 400 000 katsojaa. Elokuvan suomeksi puhutut versiot ovat olleet erityisen suosittuja ja käytännössä loppuunmyytyjä

Aamulehden kriitikon mukaan elokuvan linnuilla on enemmän luonnetta kuin Hollywoodin näyttelijöillä.

Muokkaus 16.5. klo 12.45: lisätty Suomen myynti- ja katselutietoja.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet