Menot

50 vuotta sitten Kyttälästä purettu rukoushuone elää nyt 3D-ympäristössä

Vapriikin näyttelyssä esitellään rakennuksia, jotka ovat eri syistä kadonneet Tampereen kaupunkikuvasta.

Gustin Lojander
50 vuotta sitten Kyttälästä purettu rukoushuone elää nyt 3D-ympäristössä

F.L. Caloniuksen suunnittelemaan rukoushuoneeseen pääsee tutustumaan nyt 3D-ympäristössä.

Antti LähdeAamulehti

Vapriikin näyttely Kadonneet kaunottaret on pakkorasti jokaiselle, joka on hiukankaan kiinnostunut Tampereen tai kaupunkisuunnittelun historiasta.

Näyttelyssä esitellään rakennuksia, jotka ovat eri syistä kadonneet Tampereen kaupunkikuvasta – tai jotka eivät milloinkaan päässeet sitä koristamaan.

Näyttelyn rungon muodostavat informatiiviset esittelytekstit, alkuperäiset pohjapiirustukset ja tietenkin suurikokoiset valokuvat, joiden avulla Branderin, Blomin ja Pulla-Helinin talon kaltaiset edesmenneet talovanhukset heräävät eloon.

Erikoisherkkuna näyttelyssä pääsee tutustumaan pelillisessä 3D-ympäristössä Luterilaiseen rukoushuoneeseen. Caloniuksen suunnittelema talo purettiin Satakunnankadulta vuonna 1968. Viime vuosinaan jyhkeä uusrenessanssirakennus toimi kodittomien yömajana.

Museokeskus Vapriikki 8.4. asti. Avoinna ti–su klo 10–18.


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Johan oli hörhö rakennus, täynnä kaikenmaailman krumeluuria ja koristetta, ihan tulee kuvastakin päänsärkyä. Onneksi tilalle rakennettiin funktionaalinen ja ympäristöön elegantisti sopiva rakennus, joka ei turhaan yritä miellyttää rahvaan huonoa makua.

  • Aksnaks

    ”Nyt sen tilalla on Seurakuntien toimistorakennus, jota on jo korjailtu homevaurioiden takia.”

    On siis jo saneerattu asunnoiksi, jotka maksoi maltaita.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio