Elokuvat

1980-luvun värimaailma ja japanilaisvaikutteet tuovat amerikkalaisen lelujätin My Little Pony -tuotteisiin sokerista taikaa

Elokuva-arvio: Söpöä sen olla pitää, ja hiukan outoakin. My Little Pony -elokuva tuudittaa lauantaiaamujen tv-animaatioiden tyylillä. Pieniä yllätyksiäkin on mukana.

Courtesy of Lionsgate and Hasbro
1980-luvun värimaailma ja japanilaisvaikutteet tuovat amerikkalaisen lelujätin My Little Pony -tuotteisiin sokerista taikaa

My Little Pony -muovilelut ryntäävät valkokankaalle. Värikylläinen musikaali ja jännittävä hullutteluhan siitä tulee.

Kari Salminen

Pinkie Pie on pirteä. Fluttershy on herttainen. Rainbow Dash on täyttä vauhtia. Rarity on muodikas. Applejack on jääräpää. Ja niin edelleen.

Hasbro-yhtiön leluista joka paikan merkkituotteiksi kasvaneet My Little Pony -hahmot ovat tyyppejä, pieni ihmisiä poninharjaksilla, söpöyskuvioilla ja kevyellä laukalla.

Elokuva on kovin japanilainen luonnoltaan ja visuaalisuudeltaan, vaikka se onkin amerikkalainen tuotesijoitteluihme.

Equestria joutuu vaaraan

Myrskykuningas on mylväyksen pohjoisesta. Hyökkäys ponien pastelli- ja musikaalionnelaan saa koko Equestria-valtakunnan vaaraan.

Ponit päätyvät laukalle kauas kotimaastaan ja tapaavat yksisarvisia, aristokraatteja ja vedenalaisen säihkyprinsessan. Reissu vie merien syvyyksiin, lentäville laivoille ja suurten vuorten luo.

My Little Pony -elokuvassa voi tarkkaan katsoen nähdä vaikutteita Nintendon sateenkaarimaisemista ja jopa Pokémon-todellisuuden muotoratkaisuista. Olisiko tämä videopeli-decoa tai jotain sellaista?

Maskuliininen tuho uhkaa oleilua

Ponien feminiinisen maailman koristeelliset muodot ja pinkit, oranssit, violetit, keltaiset ja vihreät värit saavat vastakohdakseen taivaalta mustan myrskypilven seasta tulevan steampunk-aluksen. Maskuliininen tuho uhkaa onnellista ja muodikasta oleilua.

Jatkossa kohokohtia ovat musiikkihassuttelujen lisäksi ihmeen viistosti muotoillut vaaran ja jännityksen paikat. Liioittelu ja absurdi huumori tuovat söpöyteen sävyjä.

Lauantaiaamujen tv-animaatioiden lattana ja köyhä tyyli muuntuu lähes hullutteluksi. Disneyn satujutuistakin lainaillaan, mutta suuren rahan tuotantojen kanssa ei kilpailla suoraan.

Muokkaus 16.10. klo 9.30: Korjattu arvion tähdet oikein.

My Little Pony Elokuva

★★★

Ohjaus: Jayson Thiessen.

Äänet: Annituuli Kasurinen, Markus Bäckman, Katja Aakkula, Susa Saukko, Saara Lehtonen, Katja Sirkiä, Taru Tikkanen, Dari Ann Stolt, Henni-Liisa Stam.

Kesto: 1h 39min.

Ikäraja: K7.

Ensi-ilta: Plevna pe 15.15, 17.05, la 12.45, 15.15, 17.20, su–ma 12.45, 15.15, 17.15, ti–ke 12.30, 15.00, 17.15, to 12.30, 15.00, 17.15. Cine Atlas pe 14.50, 17.20, la 12.00, 12.30, 14.50, 17.20, su–to 12.30, 14.50, 17.20.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio