Yllätysvierailu: Hollywoodin elokuvamogulit tapaavat lauantaina Juuso-karhun

Adam Leipzig, MV Photos/Zuman arkisto
Yllätysvierailu: Hollywoodin elokuvamogulit tapaavat lauantaina Juuso-karhun

Muun muassa elokuvatuottajat Adam Leipzig ja Gudrun Giddings saapuvat lauantaina tapaamaan Juusoa.

Marjaana Karhunkorpi, Aamulehti

"Kohta tapaatte yhden pohjoisen Suomen kuuluisimmista filmitähdistä ja tämän hetken myydyimmän kotimaisen nykytaiteilijan."

Näillä sanoilla evästetään Hollywoodin elokuva-alan ammattilaisia ja elokuvasta kirjoittavia toimittajia, jotka matkaavat ensi lauantaina Kuusamoon tapaamaan Juuso-karhua.

Hollywoodin huippuammattilaisista kootulla ryhmällä ei ole hajuakaan siitä, että perillä heitä odottaa hunajaa huulissaan valtava ruskeakarhu.

Yllätysvierailun järjestävät pohjoista Suomea audiovisuaalisille tuotannoille markkinoiva Naturpolis Oy sekä Rakkautta & anarkiaa -elokuvafestivaali.

Mitä odotat vierailulta, Rakkautta & anarkiaa -festivaalin tapahtumatuottaja Laura Laaksonen?

- Uskon, että Juuson tapaaminen tekee vieraisiimme aika ison vaikutuksen.

- Jää nähtäväksi, mitä seurauksia vierailulla on. Vieraamme näkevät jotain sellaista, joka voisi edistää erilaisia filmihankkeita.

Vieraslistalla kovia tekijöitä

Kuusamon Suurpetokeskuksessa vierailevaan noin 20 hengen ryhmään kuuluvat muun muassa elokuva-alan veteraani, elokuvatuottaja Adam Leipzig sekä isojen, palkittujen indie-elokuvien tuottajana tunnetuksi tullut Claudia Lewis.

Toimittajista kuuluisin on The Hollywood Reporterin kolumnisti Scott Feinberg. The Hollywood Reporter on The Varietyn kanssa maailman arvostetuimpia Hollywood-elokuvia sekä niiden tuotantoja, tekijöitä ja tähtiä seuraavia lehtiä.

Feinbergiä pidetään Hollywoodin luotetuimpana asiantuntijana mitä tulee Golden Globe-, Oscar ja Emmy-palkintoihin. Feinberg on kuuluisa siitä, että hän pystyy ennustamaan palkinnon saajat oikein.

Mukana ryhmässä on myös suomalaisen Miekkailija -elokuvan palkintokampanjasta vastannut losangelesilainen pr-agentti Tatiana Detlofson.

Pohjoismaista väriä karhuryhmässä edustaa ruotsalaissyntyinen elokuvatuottaja Gudrun Giddings. Giddings tunnetaan lempinimellä "Skandinavian kuiskaaja". Hollywoodissa vaikuttavan tuottajan käsien läpi on rapakon taakse päätynyt elokuvia ja tv-sarjoja, joista on tullut kansainvälisiä läpimurtoja.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

 • Nimetön

  ”URHO MIEKKONEN
  Vallan loistavaa taas joltakin paukapäältä suomalaiselta! Amerikkalaiset vihaavat kun heitä aliarvioidaan ja asetetaan noloon tilanteeseen. No, kohteliaina niinkuin aina, he eivät kyllä närkästystään näytä. vaan hymyilevät jenkkihymyään.
  Mistä näitä sikiää?”

  Aamuyölle tuo ajattelusi kovasti näyttää menneen ja tuomitset idean jo ennalta. Olisikohan sittenkin kannattanut nukkua kunnolla ihan aamuun?
  Niin tehdessä maailma näyttääkin sitten jo aivan erilaiselta kun silloin pakkaa aivan väkisinkin selviämään.

 • Nimetön

  Ahhah, seuraava askel onkin Juusosta kertova Hollywood-elokuvapläjäys

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet