Yllättävä käänne kirkkopalossa: Tutkinnanjohtajan mukaan epäillyn tunnustus tekoon puuttuu

Jukka Lehojärvi
Yllättävä käänne kirkkopalossa: Tutkinnanjohtajan mukaan epäillyn tunnustus tekoon puuttuu

Ylivieskan kirkko paloi lauantaina illalla. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Anu Leena KoskinenAamulehti

Ylivieskan kirkkopalosta on tullut julkisuudessa käsitys, että epäilty olisi tunnustanut teon. Tämä käsitys on tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Rutasen mukaan osittain virheellinen.

- Alustavissa puhutteluissa hän on myöntänyt hänellä olevan jonkinlaista osuutta asiaan, mutta sellaista myöntämistä ei ole tapahtunut, että minä sen tein, Rutanen sanoo.

Virheellinen käsitys lähti tutkinnanjohtajan mukaan liikkeelle jo paloiltana ja osittain poliisikin aiheutti väärinkäsityksiä. Esimerkiksi jossakin poliisin Facebook-teksteissä sanottiin, että epäilty on alustavissa puhutteluissa myöntänyt asian.

Epäilty oli kuitenkin myöntänyt alustavissa puhutteluissa, että hänellä saattaa olla osuutta asiaan, eikä suoraan tekoa.

Varsinainen tunnustus puuttuu vielä.

- Se on juridisesti selvä ero, onko osuutta asiaan vai onko tunnustanut. Tunnustaminen on liioitellusti sanottu ja osittain epätotta.

Tutkinnanjohtaja on juuri puhunut rikostutkijoiden kanssa ja sanoo, että tunnustus puuttuu vieläkin.

- Jonkinlaista myöntöä on ollut, että jotain osuutta voi olla tapahtumaan, Rutanen sanoo.

Tutkinnanjohtaja sanoo yrittäneensä puhua tästä toimittajille, mutta sitkeä käsitys on elänyt mediassa silti.

Poliisilla on käsitys tapahtumien kulusta, mutta sitä ei kerrota julkisuuteen, etteivät silminnäkijöiden havainnot vaarantuisi. Poliisi ei kerro sitäkään vielä, miksi palo oli niin nopea ja massiivinen.

Alkoholilla ei ole tekemistä teon kanssa, eikä muistakaan päihteistä ole viitteitä, mutta poliisi tutkii vielä asiaa.


Kommentit (11)

  • Nimetön

    Ihmetyttää vähän tämä kirkkopalo. Ensinnäkin siitä tuli Yle. n ykkösuutinen ja sitten katsottiin heti tarpeelliseksi korostaa ettei tuhopoltto johtunut rasistisista tai muista kristinuskon vastaisista syistä.
    Loppujen lopuksi oli kyse ihmisten rakentamasta rakennuksesta. Rakennuksen käyttötarkoitus näemmä tekee siitä jotain suurta.

  • Nimetön

    Päihteillä ei kuulemma ollut osaa asiaan. Entä onko epäilty uskova?

    Tietoja on vielä liian vähän. Toivottavasti poliisit saavat niitä lisää ja voivat myöhemmin kertoa niistä myös yleisölle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet