Anna Myyryläinen viihtyi pienessä lukiossa: "Sen tunsi ensi hetkestä, Tänne haluan tulla"

Anna Myyryläinen haluaa jatkamaan opintoja ja elämää Tampereelle.

AULIS ALATALO
Anna Myyryläinen viihtyi pienessä lukiossa: "Sen tunsi ensi hetkestä, Tänne haluan tulla"

Hetki ennen Anna Myyryläisen kuvaamista Parkanon koulukampustyömaalla räjähti. Se kertonee nuoren naisen tunnelmista. Takana näkyy hänen äitinsä työpaikan siluetti.

Aulis AlataloAamulehti, Parkano

–Sen tunsi ensi hetkestä. Tänne haluan tulla.

Näin parkanolainen Anna Myyryläinen kuvaa askeltaan Parkanon lukioon kolme vuotta sitten. Ilmapiiri, pieni ja tiivis yhteisö ja ryhmähenki kietoivat lukiolaisen niin, että rempseästä tytöstä tuli opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja. Nyt hän painaa valkolakin päähän vähän haikeana.

–Tätä kokemusta olen yrittänyt jakaa kaikin keinoin nuoremmille lukiolaisille. Olemme järjestäneet vaikka minkälaisia "eventejä". Olin haaveillut ilmaisutaidon lukiosta Tampereella, yritinkin sinne, mutta täällä olen viihtynyt kolme vuotta oikein hyvin. Täällä on ollut turvallista, kun yläkoulun häiriköt lähtivät muualle.

On helppo ymmärtää Annaa, joka on soittanut neljä vuotta viulukvartetissa Four Leaf Clover - kvartettia pyydetään edelleen keikoille varsinkin häihin. Koko nelikko kirjoitti nyt ylioppilaaksi Parkanon lukiosta. Anna myöntää, että heistä on tullut yhä syvemmin ystäviä.

–Tiedän, että tiemme eroavat nyt. Kaikki pyrkivät eteenpäin, opiskelemaan isommille hoodeille. Ystävyys ei katoa. En ikinä unohda musiikkiopiston viuluopettajaani Raisa Raskua, jonka kanssa kemiaa on mahdoton kuvata.

Minne opiskelemaan?

Anna itse pyrkii lukemaan historiaa Tampereelle, mutta ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinja eli muusikkous taitaa viedä sittenkin energisen ja lahjakkaan nuoren. Hän pääsi jo 12-vuotiaana Parkanossa laulamaan solistiksi Finn Folk Metal Motioniin, usean orkesterin keskelle ja sittemmin moneen kokoonpanoon.

Viime tammikuusta hän on tehnyt viikonlopputöitä parkanolaisessa Bar Piilossa - ja laulanut. Hiljattain hän perusti Rasmus Ruuttilan kanssa duon, joka esiintyy ensi kerran sivistyneen baarin "hautajaisissa" 3. kesäkuuta.

Anna lienee mezzosopraano, hänellä on hyvin laaja ääniala. Maailma on kuitenkin hänelle auki, sillä hän osaa kirjoittaa: äidinkielestä pamahti laudatur. Hän kirjoittaa tuntemuksia, tunteita, runoja, sanoituksia, ehkä tulevaisuuden hittibiiseihin. Anna nauraa, että hänen sisarensa ja vanhempansa ovat himolukijoita, hän itse ei niinkään. Ja, Anna on paikallisen Parkka-Teatterin näyttelijä.

Niin, vanhemmat. Annan äiti on Parkanon kirkkoherra ja isä Karvian kirkkoherra. He ovat luottaneet tyttäreensä, aiheesta.

Sitten Anna räiskähtää. Hän tömäyttää, että kulttuurialan opiskelupaikkojen hirveä karsinta on kerta kaikkiaan väärin. Hän toteaa, että kulttuuri tekee ihmisen, eikä pelkkä rahanteko tekniikalla.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio