Yli 8 000 huijauslaskua lähettäneet tuomittiin – yksi tuomituista lähetellyt jo uusia laskuja

Raahen Seudun arkisto
Yli 8 000 huijauslaskua lähettäneet tuomittiin – yksi tuomituista lähetellyt jo uusia laskuja

Yritysrekisteri.com -nimisen yrityksen perusteeton lasku näytti usein tältä.

Tuomas RimpiläinenAamulehti

Tamperelainen miesnelikko tehtaili tammikuusta toukokuuhun 2014 yli 8 000 huijauslaskua. Nelikko tuomittiin torstaina ehdollisiin vankeusrangaistuksiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Yksi tuomituista on toimitusjohtajana yrityksessä, jota on myös tänä keväänä epäilty perusteettomien perintälaskujen lähettämisestä.

Tuomioon johtaneessa jutussa oli yhteensä 8 111 asianomistajaa. Nelikko lähetti heille huijauslaskun Suomen Rekisteripalvelut Oy:n ja Yritysrekisteri.comin nimissä. Perusteettoman laskun summa oli useimmiten 434 euroa.

Asianomistajista 283 maksoi laskun. Muiden osalta petos jäi yritykseksi. Nelikko sai yhteensä 108 000 euroa perusteettomia maksuja. Yleensä laskuissa oli mainittu perusteeksi "purkukulut".

Kolme päätekijää vastasivat varsinaisesta laskujen laatimisesta ja lähettämisestä. Vuonna 1986 ja 1988 syntyneet miehet tuomittiin törkeästä petoksesta ja liiketoimintakiellon rikkomisesta vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Molempien rangaistuksiin sisältyy 90 tuntia yhdyskuntapalvelua. Heidät määrättiin myös kolmeksi vuodeksi liiketoimintakieltoon.

Toinen vuonna 1988 syntynyt mies tuomittiin törkeästä petoksesta vuoden ja kuukauden ehdolliseen vankeuteen, johon sisältyy 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Vuonna 1970 syntynyt mies tuomittiin törkeästä rahanpesusta puolen vuoden ehdolliseen rangaistukseen ja kolmen vuoden liiketoimintakieltoon. Hänen roolinsa rikoksessa oli se, että hän auttoi kolmea muuta miestä törkeän petoksen tekemisessä muun muassa suostumalla palkkiota vastaan huijauksessa käytetyn yhtiön hallituksen jäseneksi ja auttamalla kolmikkoa myös muilla tavoin. Ainoastaan vuonna 1970 syntynyt tuomittu kiisti oikeudessa syytteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Yhtä tuomittua epäilty jo uusista laskuista

Vuoden ja kuukauden ehdolliseen vankeuteen tuomittu vuonna 1988 syntynyt mies tunnetaan myös Satuhäät -ohjelmassa esiintyneenä sulhasena. Mies on yritysrekisterin mukaan toimitusjohtaja yrityksessä nimeltään Tampereen Laki ja Perintä Oy.

Eri yrittäjäyhdistykset ovat keväällä 2016 varoittaneet, että kyseiseltä yritykseltä tulee perättömiä perintälaskuja. Toimitusjohtaja on kiistänyt, että laskut olisivat perättömiä.


Kommentit (11)

  • ville

    voiko joku kertoa mikä tän kaverin nimi on?lähettelee ja uhkailee lakimiehillä nyt,lasku tullu reilu pari viikkoa sit ja nyt on trattaa perässä.en ole ko.olevaa palvelua tilannut.onhan tää nyt ihmeellistä että yksi kaveri saa mellastaa suomessa näin paljon..

  • Sähköinen rikosilmoitus

    Ken näitä saa, niin suosittelen ilmoittamaan poliisille (petos tahi petoksen yritys). Näin meidän firmakin on tehnyt ja nyt asia lienee poliisitutkinnassa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio