Ylen päätoimittaja myönsi Pressiklubissa: "Kielto vahvistui totaalikielloksi"

TIINA SOMERPURO/KL
Ylen päätoimittaja myönsi Pressiklubissa: "Kielto vahvistui totaalikielloksi"

Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen oli Pressiklubin vieraana perjantaina.

Taneli KoponenAamulehti

Yleisradion Pressiklubi-ohjelmassa keskusteltiin perjantaina sittenkin pääministeri Juha Sipilästä ja Yleisradion tilanteesta.

Yle uutisoi viime perjantaina, että Katera Steel on saanut puolen miljoonan euron tilauksen Terrafamelta purkumalmiin liittyvistä kuljettimista. Jutun julkaisun jälkeen Ylessä oli valmiina juttu, jossa haastateltiin kahta oikeusoppinutta siitä, oliko Sipilä esteellinen päättäessään sadan miljoonan euron lisärahoituksesta Terrafamelle. Juttua ei kuitenkaan julkaistu. Johdon päätöksellä keskusteluohjelmien ja useiden muiden uutisten valmistelu aiheesta keskeytettiin.

Ohjelmassa olivat vieraina Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen, media-tutkija Anu Koivunen ja kustantaja, toimittaja Jouni Tervo.

Pressiklubin juontaja Ruben Stiller kertoi ohjelmassa Jääskeläinen ehdottaneen keväällä, että Eduskunta-näytelmien ohjaajaa Susanna Kuparista ei otettaisi Pressiklubiin, koska teatteriesitys on loukannut pääministerin vaimoa. Jääskeläinen myönsi pyytäneensä Stilleriä harkitsemaan asiaa.

Pressiklubissa käsiteltiin myös Ylen alkuviikon linjausta, jonka perusteella ohjelmien valmistelu Sipilään liittyen keskeytettiin. Jääskeläinen kertoi ohjelmassa, että linjaus ei ollut "jälkikäteen ajatellen järkevä".

- Tein liian jyrkän ohjeen, joka jyrkkeni, kun lähdin maasta. Se kielto vahvistui tällaiseksi totaalikielloksi, Jääskeläinen sanoi.

Aiemmin Jääskeläinen on kertonut, että maanantain linjaus oli toimituksen johdon normaalia työtä.


Lue myös nämä


Kommentit (30)

 • vm56

  Aivan upea ohjelma tuo pressiklubi! Katsomme sen tasan tarkkaan joka viikko. On jotenkin avartavaa, kun asioihin tulee uusia näkökantoja, joita ei itse välttämättä ole huomannut viikon varrella. En ole minkään suunnan puolesta enkä vastaan mutta pitää hyväksyä kaikkien mielipiteet ja varsinkin seurata asioita ilman putkinäköä, paitsi jos sellaisen on jo saanut syntymässä.

 • NIMETÖN

  Mielestäni Pressiklubin voisi lopettaa, pyörinyt samalla formaatilla jo ikuisuuden. Ihmettelen, että tämä julkidemari Stiller höpötyksineen, omalaatuisine kevennyksineen on voinut näin pitkään pyörittää tätä ohjelmaa. Jos vetäjänä toimisi kokoomuslainen, kepulainen ja perussuomalainen ”kommenteineen”, niin ohjelma olisi lopetettu jo ajat sitten. Ohjelma on jo lässähtänyt. Miettikää YLE: ssä onko ohjelmalle enää tilausta.

  Nämä samat naamat pyörii – siis ohjelman vierailijat, kommentoimassa ja analysoimassa päivän politiikkaa ja heidän persoonaansa. Erityisesti huvittaa, että tämä media-tutkija Anu Koivunen viihtyy ohjelmassa usein. Viime perjantain ohjelmassa hän oli aivan selvästi Stillerin subjektiivisen tiedon varassa, aivan selvästi saanut sisäpiiritietoa, jonka pohjalta analysoi mm. Atte Jääskeläisen kommenteja, joka taas oli altavastaajana tälle kolmikolle Stiller, Anu ja Tervo. Jääskeläinen kyllä pärjäsi ihmeen hyvin siinä ryöpytyksessä. Ilmeisesti nämä tietyt media-tutkijat yms. tarvitsevat näitä tilanteita saadakseen olla esillä ja sitten nämä samat innokkaat tutkijat ja toimittajat ovat useiden YLE: n toimittajien haastateltavina. AIKANSA KUTAKIN.

  Näyttää siltä, että YLE: n olisi syytä selvittää nämä sisäiset työyhteisön asiat ihan sisäisesti konsultin avustamana. Näyttää siltä, että Sipilä- jupakka on laukaissut työyhteisön kaikki muutkin ongelmat pintaan. Työyhteisö tarvitsee kriisipalaverin, ammattiauttajan. Verorahat varmasti riittävät siihenkin.
  Katsellessani ohjelmaa tunsin myötähäpeää. Sillä tuntui kuin olisin urkkijana työyhteisön henkilöstön palaverissa, jossa alainen ja esimies käsittelevät omia sisäisen työkulttuurin ongelmia ja työntekijä= alainen oli saanut pyytää kaksi tukihenkilöä mukaansa palaveriin. HUH, HUH.

  Tietysti toivon, että oikeusasiamies selvittää Sipilän sidokset Terrafameen

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio