Poikkeuksellinen näky korpitiellä: Liittyykö yksinäinen lyhty kadonneen nunnan tapaukseen?

Lintulan luostarista tiistaina kadonneen nunnan hätäetsinnät on lopetettu, mutta poliisi kaipaa yhä asukkaita valppauteen.

Poliisi
Poikkeuksellinen näky korpitiellä: Liittyykö yksinäinen lyhty kadonneen nunnan tapaukseen?

Etsintöjen aikana Heinäveden Hepomäentien varresta löytyi yksinäinen kynttilälyhty. Poliisi selvittää nyt, liittyykö lyhty jollain tavalla viime tiistaina kadonneen nunnan tapaukseen.

Saara Tunturi, Mika-matti TaskinenHelsinki

Noin kuuden kilometrin päästä Lintulan luostarista alkaa korpitie, jonka varresta löydettiin aluskasvillisuuden seassa seisova tummanpuhuva kynttilälyhty. Itä-Suomen poliisilaitos selvittää nyt, liittyykö Heinäveden Hepomäentien varresta löytynyt lyhty jollain tavalla viime tiistaina kadonneen nunnan tapaukseen. Elisabet-niminen 73-vuotias nunna katosi Lintulan luostarista Heinävedeltä.

–Luostari ei ole tunnistanut lyhtyä. On se sen verran poikkeuksellinen näky korpitiellä, että kaikki siihen liittyvä käydään läpi, rikoskomisario Harri Hauhia sanoo STT:lle.

Hauhian mukaan nunnalla ei ollut lyhtyä mukanaan tiistaina, jolloin hänestä tehtiin viimeinen varma havainto. Kadonnut nähtiin kävelemässä Honkasalontiellä noin viisi kilometriä luostarilta koilliseen. Hepomäentie, jolta lyhty löydettiin, risteää pohjoiseen Honkasalontieltä.

Väsyttävä ja vaikea maasto

Poliisi lopetti lauantaina nunnan hätäetsinnät. Itä-Suomen poliisin johtokeskuksesta kerrotaan, että etsinnät kuitenkin jatkuvat jossain muodossa edelleen.

Nunnaa etsittiin 40 vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsenen ja poliisin voimin. Etsinnät keskittyvät noin seitsemän kilometrin päähän paikasta, jossa nunnasta tehtiin viimeisin havainto. Maasto on erittäin vaikeakulkuista ja väsyttävää.

–  Etsintäketju eteni maastossa neljässä tunnissa noin kilometrin matkan tien laitoja pitkin 15 metrin kaistalla. Etsinnöissä käytettiin myös lennokkikameraa. Alueella on vesistöä, isoja suoalueita, syviä ojia, sankkaa metsää ja painanteita. Voidaan sanoa, että jos kaatuisi suo-ojaan ja loukkaantuisi, voisi vierestä kävellä ohi eikä siltikään huomata henkilöä, Hauhia kertoo.

Poliisin arvion mukaan on erittäin epätodennäköistä, että etsittävä olisi enää liikuntakykyinen, jos hän on ollut metsässä koko ajan. Hauhian mukaan sää alueella on ollut viime päivinä poutainen ja lämpötila on kivunnut päivisin pariinkymmeneen asteeseen. Öisin lämpötila on jäänyt kymmenen asteen tienoille ja kosteus on ollut voimakasta.

Ei ole liikkunut luostarin ympäristöä laajemmalla

Hauhia kertoo, että etsinnöissä on käyty läpi kaikki alueen rakennukset. Poliisi kehottaa silti edelleen asukkaita valppauteen. Alueelle on jaettu tiedotteita kadonneesta. Etsintöjen aikana saatujen tietojen perusteella on erittäin epätodennäköistä, että kadonnut olisi poistunut pidemmälle.

– Hän on paikkaorientoitunut ihminen. Yhteisön kertomasta on käynyt ilmi, ettei hän ole liikkunut luostarin ympäristöä laajemmalle, Hauhia kertoo poliisin keräämistä tiedoista.

Poliisi pyytää lyhdystä tai kadonneesta jotain tietäviä ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen tai numeroon 0295  455  358. Katoamishetkellä naisella oli päällään siniharmaa pitkä popliinitakki ja pään peittävä huivi.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Entisaikaan ennen kristinuskoa ihmiset pelkäsivät metsässä kulkemista, oli alituinen vaara joutua metsänpeittoon, luonto saattoi ikäänkuin nielaista ihmisen osakseen eikä enää päästänyt takaisin ihmisten joukkoon ja lisäksi metsässä asui kaikenlaista vaarallista väkeä ja outoja olentoja. Toivottavasti vahva kristinusko suojelee nunnaa tällaisilta pakanoiden peloilta.

  • hänet on löydettävä

    Katselin google mapsia ja noita teitä, Honkasalontie jolta taas lähtee vasemmalle heti kohta tie?Harmi ,ettei google mapsista näe tarkasti mitä sen vasemmalle kääntyvän tien ,vasemmalla puolella noin 50-100 metrin päässä vasemmalla metsässä? on. Olen tutkaillut sitä monesti kun poikkeaa vaalealla alueella?muusta luonnosta? Pellot ja muut erottuvat hyvin

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio