Vuoden yliopistoteko: Lukio muutti yliopiston kampukselle ”Akateeminen ympäristö innostaa”

JUKKA VUOKOLA
Vuoden yliopistoteko: Lukio muutti yliopiston kampukselle ”Akateeminen ympäristö innostaa”

Tampereen yliopiston keskustakampus.

Kati KalliosaariAamulehti

Normaalikoulun lukion siirtyminen yliopiston keskustakampukselle on valittu Tampereen yliopiston Vuoden yliopistoteoksi. Lukio muutti pysyvästi yliopistoalueelle syyslukukauden 2016 alussa.

- Lukion toimiessa osana kampusta normaalikoulun ja muun yliopiston toimijat kohtaavat ja oppivat toisiltaan luonnollisessa vuorovaikutuksessa, todetaan palkinnon perusteluissa.

Samalla luodaan myös uudenlainen jatkumo oppijasta opiskelijaksi sekä mahdollistetaan monipuolinen yhteistyö oppimisen sisältöjen toteuttamisessa.

- Lukion opiskelijat voivat opiskella tiettyjä yliopiston kursseja ja totuttautua jo lukioaikana yliopistomaiseen opiskeluun, toteaa Kasvatustieteiden tiedekunnan dekaani Risto Honkonen.

Akateeminen ympäristö innostaa

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiossa kokemukset yliopistoympäristöstä ovat olleet myönteisiä.

- Akateeminen ympäristö on ollut kovasti innostava sekä lukiolaisille että opettajille, kertoo normaalikoulun johtava rehtori Arja Aalto-Laaksonen. Jo toisen vuoden lukiolainen on saattanut suorittaa useampiakin yliopiston kursseja.

Lukiolaiset ovat samalla sovittaneet sekä koulunkäyntiään että käyttäytymistään aikuisempaan malliin.

Lukuvuoden aikana on myös luotu avoin oppimisympäristö, jossa ratkotaan yhdessä matematiikan ongelmia. Mukana on yliopiston matematiikan oppiaineen opettajia, matematiikan opetusharjoittelijoita ja lukiolaisia sekä heidän opettajiaan.

Yliopiston kielikeskuksen ja lukion opettajat ovat keskustelleet uusista opetussuunnitelmista ja esimerkiksi siitä, millaista kielipohjaa yliopiston kieltenopiskelussa tarvitaan. Myös tutkimusta on vireillä.

- Lukion vetovoiman kannalta sijainti yliopistokampukselle on samoin todella arvokasta, dekaani Risto Honkonen sanoo.

Yliopiston vuositason tunnustuksen perusteena on merkittävä opetukseen tai tutkimukseen liittyvä saavutus tai yliopiston kannalta muu huomionarvoinen toiminta.

Palkinto luovutettiin Tampereen yliopiston vuosijuhlassa keskiviikkona.


Kommentit (1)

  • Norssin opiskelija

    No en nyt tiedä oliko tämä nyt mikään hieno teko, että muutimme keskustaan. Ja tämä akateeminen ympäristö lähinnä masentaa, kun kaiken maailman yliopistohipstereitä pyörii. Ja tietenkin pysäköinti on meille ollut yksi piikki lihassa. Unohdettiinko uutisessa myös mainita, miten opiskelijat ovat saaneet sisäilmaongelmia yliopistolla. Mutta älkää nyt ihan masentuko, kyllä minä ainakin mieluummin yliopistolla olen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio