Pirkanmaa

Vielä ehdit hetken ottaa kantaa uuteen Hiedanrantaan

Tampereen kaupunki
Vielä ehdit hetken ottaa kantaa uuteen Hiedanrantaan

Tampereen kaupunki toivoo asukkailtaan kannanottoja uutta Hiedarannan asuinaluetta koskeviin suunnitelmiin.

Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Vielä ehdit ottaa kantaa Tampereen Hiedanrannan uuden kaupunginosan kilpailutöihin. Niistä halutaan palautetta ennen ensi tiistaita, 1. marraskuuta. Tähän mennessä kilpailutöistä on annettu Tampereen kaupungin verkkosivuilla olevalla lomakkeella noin 80 vastausta.

Ideakilpailuun tuli 39 kilpailutyötä, ja ne ovat nähtävänä Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Kilpailijoiden tehtävänä oli laatia Hiedanrannan alueesta kokonaisvaltainen ideatasoinen suunnitelma – visio alueen tulevaisuudesta. Alueen kehittämistä ohjataan kilpailun tuloksena syntyvän aineiston pohjalta.

Jokaisesta kilpailutyöstä nähtävänä on sanallinen kuvaus ja havainnekuvia. Sivun kautta tulleet mielipiteet ja Facebookin Väliaikainen Hiedanranta –sivulla käytävä keskustelu kootaan tiedoksi tuomaristolle. Se ratkaisee kilpailun tammikuussa 2017.

Uusi alue raitiotiereitin varrelle

Suunnittelualueelle tavoitellaan noin 20 000–25 000 asukasta sekä noin 10 000 työpaikkaa. Tampereen raitiotien on suunniteltu kulkevan aikanaan Hiedanrannan kautta.

Uudesta kaupunginosasta halutaan houkutteleva alue asumiselle ja työpaikoille. Kilpailussa etsitään myös vastauksia tulevaisuuden kaupunginosakeskustaksi eli miten muun muassa kauppa ja palvelut tulevaisuuden keskustassa ratkaistaan.

Voit tutustua Hiedanrannan kilpailutöihin täällä:

Hiedanrannan ideakilpailu


Kommentit (4)

  • Mielikuvan luominen

    Tämä siis Suomen Dubai. Ei paista aurinko ei. Talvi tulossa, vettä vihmoo ja välillä pakkanen paukkuu. Tampereen talous kuralla, työttömyys huipussaan, siis erittäin lupaavaa. Saavathan Dubaissa asuvat ratikan, vai oliko se päinvastoin; ratikka saa Dubain.
    Kovin on herttainen kuva tuo mielikuvasta johdettu, nimeä myöten. Saahan sitä ottaa kantaa mihin vain, mutta vaikutusta sillä ei ole. Rakentajat valittu?

  • Nimetön

    Toinen toistaan ahtaampia betonikuutioalueita sardiinipurkissa. Vaikea ymmärtää arkkitehtien ajatusjuoksua ja ymmärrystä viihtyisästä asumisesta. Parasta viihdettä alueella tulee ilmeisesti olemaan naapurien kyttääminen ikkunoista. Jos pitää saada mahtumaan paljon ihmisiä, miksei rehellisesti sitten rakenneta korkeita taloja joiden väliin voisi jäädä tilaa hengittääkin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet