Pirkanmaa

Vau, vuoden paras puolituntinen Keskustorilla – Vain Pitkä, kuuma kesä ei toiminut

Kuoronjohtaja Sanna Valvanne taiteili itsensä suoraan tamperelaisten sydämiin.Poliisi arvioi, että Keskustorilla oli noin 5000 ihmistä.

Petri Huhtinen / Aamulehti
Vau, vuoden paras puolituntinen Keskustorilla – Vain Pitkä, kuuma kesä ei toiminut

Tampereen Keskustorilla oli tuhansia ihmisiä kuuntelemassa kuorolaulua. Ilma suosi ulkotapahtumaa.

Matti Kuusela

Vau, olipa puolituntinen, ehkä vuoden paras koko Pirkanmaalla.

Sata kuoroa -tapahtuma täytti Keskustorin ja läheiset kadut sellaisella lämmöllä, valolla, ilolla, tungoksella ja tunteella, että kaikki muut bileet Tapparan kultajuhlia myöten jäivät kauas taakse.

Ihmeellisestä hetkestä vähäisin ansio ei kuulunut tuhatpäistä kuoroa johtaneelle Sanna Valvanteelle, joka loihti ällistyttävällä energialle vain pari harjoitusta vetäneestä sekakuorosta seitsemän superhienoa esitystä.

Viimeisenä laulettu Finlandia huipensi kuin salaa hyvin suomalaisen tuokion – moni pyyhki silmäkulmiaan, kun esitys päättyi.

Vain yksi jäi vaisuksi – Popedan Pitkä, kuuma kesä ei saanut millään ilmaa alleen.

Valvanne huomasi sen jo pari tuntia ennen konserttia Pyynikin urheilukentällä pidetyissä kenraaliharjoituksissa.

Kuuntele, miten kappale soi harjoituksissa.

 

–Jos teillä ei ole hillitöntä paloa ja enempää meininkiä, ei ole järkeä esittää sitä ollenkaan, hän maanitteli kuorolaisia.

Ei vain toiminut. Sen sijaan harjoituksissa takellellut lapinjoiku Leijoo oli Keskustorilla täyttä taikaa: miehet hakkasivat halkoja, naiset hiihtivät ja esiintyivät shampoomainoksissa ja yleisö nautti täysin siemauksin.

Petri Huhtinen

Juice toimi

Saara Heikkinen ja Sirkka Hakala kuuntelivat ja katselivat esitystä parhaalta paikalta Raatihuoneen edestä.

–Johtaja oli aivan uskomaton, eihän noin ihanaa voi ollakaan, naiset kehuivat Valvannetta.

–Koko juttu oli aivan mielettömän upea. Ja sitten vielä tällainen sää. Näitä pitäisi olla enemmän, ne yhdistävät ihmisiä.

Biiseistä olivat jääneet parhaiten mielen Finlandia ja Juicen Musta aurinko nousee.

–Mahtava tilaisuus. Ainoa heikkous oli, että se loppui niin lyhyeen.

Satakymppi Valvanne

Myös sivummalta kuunnellut Jorma Syrjä nosti esiin Juicen kappaleen.

–Se kuulosti täälläkin aivan erinomaiselta. Sen sijaan Pitkä, kuuma kesä oli vaisu, mietti Syrjä.

Entä kuoroa Raatihuoneen parvekkeelta johtanut Sanna Valvanne?

–Satakymppi, Ihan huippu.

Tampere on tainnut saada naispuolisen Rouvalin.

Petri Huhtinen / Aamulehti

Noin 70 kuoroa

Alun perin tapahtumaan piti saada sata kuoroa, nyt niitä oli noin 70. Se on vähän outoa, toimiihan Pirkanmaalla peräti 250 kuoroa.

Yksi niistä on puolitoista vuotta sitten perustettu työpaikkakuoro Kiilto Ensemble, joka iloitsi kahdeksan naisen voimin suuresti tapahtumasta.

–Tämän on meille vasta neljäs esiintyminen. On sikahienoa päästä tänne, kehui kuoron "äiti" Satu Jyräkoski.

–Maaliskuusta asti olemme harjoitelleet näitä biisejä kerran viikossa. Kaikki muut sujuvat, mutta Pitkä kuuma kesä ei. Se on mahdoton, miettivät naiset.

He halusivat myös kiittää julkisesti työnantajaa, joka maksaa kuoronjohtaja Maija Halmeen palkan.

–Maija on uskomattoman hyvä, ilman häntä mistään ei tulisi mitään.

Esityksen jälkeen kuorot lähtivät Tampereen baareihin esiintymään. Kiilto Ensemble suuntasi Kiveen esittämään muun muassa Laila Kinnusen lauluja.


Kommentit (9)

 • Youtubesta löytyy

  Hakusanalla 100 kuoroa löytyy Musta aurinko nousee (niin paras!) ja Finlandia. Soi komeasti ja Keskustori kylpee auringossa. Kiitos julkaisijoille!

 • Alttona mukana myös

  Kuoroille jaettiin nuotit jo maalis-huhtikuussa aika pian ilmoittautumisen jälkeen ja meillä tamperelaisessa kuorossa harjoiteltiin myös omissa harjoituksissa stemmoittain kappaleita. Olisi ollut mukavaa, jos muutkin kuorot olisivat harjoitelleet kappaleita omissa harjoituksissaan. Isoja harjoituksia oli 2, toinen Pyynikillä ennen keikkaa, mutta toinen oli aiemmin Pakkahuoneella.

  Myöskin kuorojen esiintymispaikat oli ennakkoon julkaistu mm. 100kuoroa! -fbsivulla.

  Voisiko juttuun laittaa jonkun onnistuneeksi mainitun kappaleen videon? Niitä kuitenkin artikkelin mukaan oli kuusi seitsemästä. Aikalailla käsittämätöntä on, että ainoa video on kappaleesta, joka meni artikkelinkin mukaan huonoiten.

  Oli kyllä mahtava tapahtuma! Ja ihan koko ilta ravintolaesiintymisineen ja jatkoineen! Todella upeaa oli laulaa isossa joukossa!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio