Pirkanmaa

Vau! Vanhat tehtaat saivat täysin uuden ulkomuodon Tampereella - lähes 15-metrinen ilmestys loksauttaa leuat

Tampereen Hiedanrantaan syntyy nyt kansainvälisesti merkittävää katutaidetta. Katso video alta.

Ossi Ahola
Vau! Vanhat tehtaat saivat täysin uuden ulkomuodon Tampereella - lähes 15-metrinen ilmestys loksauttaa leuat

Hiertämö-rakennuksen seinään on maalattu noin 15-metrinen muotokuva, joka laajenee viikonlopun aikana rakennuksen toiselle seinälle.

Tuukka Välimäki, Ossi Ahola, Elina PaasonenAamulehti

Mitä tapahtuu, kun katutaiteilijoille annetaan vapaat kädet vanhalla teollisuusalueella?

Tuloksena voi olla kansainvälisesti merkittävä nähtävyys, paljastaa Tampereella toteutettu hanke. Suomalaiset ja ulkomaiset taiteilijat ovat tällä viikolla maalanneet vanhojen tehdasrakennusten ulkoseiniä Tampereen Hiedanrannassa eli Lielahden vanhalla teollisuusalueella. Maalaus jatkuu yhä, mutta teokset ovat jo nyt vaikuttavan näköisiä.

Aamulehden kuvaaja Ossi Ahola ikuisti tehdasalueen uutta ilmettä muun muassa pienoishelikopterilla torstaina, katso video tästä:

 

Parhaillaan käynnissä ovat Spraycankontrol 2017 ja Meeting of Styles -katutaidetapahtumat. Tapahtumien taustalla on tamperelainen urbaanin katutaiteen yhdistys Spraycankontrol. Tampereen kaupunki tukee tapahtumia.

Isoimmat niin sanotut muraalit maalataan Hiertämö-rakennuksen seiniin. Korkein muraali on noin 15-metrinen muotokuva, jossa on kuvattuna kasvot alaperspektiivistä. Sen on tehnyt Ateenasta käsin työskentelevä balilaistaustainen taiteilija nimeltä WD.

Hiedanrannassa on nähtävissä myös iso määrä maalauksia viime vuoden Spraycankontrol-tapahtumasta.

Yleisö voi seurata uusien maalauksien syntyä sunnuntaihin asti joka päivä kello 11.30–19. Perjantaina ulkolavalla soitetaan live- ja dj-musiikkia. Viikonloppuna kuka vain voi myös kokeilla spraymaalaamista maksuttomissa työpajoissa.

Hiedanranta

Hiedanranta on uusi, suunnitteilla oleva kaupunginosa Lielahden vanhan teollisuusalueen ympäristöön Tampereelle.

Sinne tulisi jopa 25 000 asukasta ja 10 000 työpaikkaa. Hiedanrannan on tarkoitus rakentua osin vesistötäyttöjen päälle Näsijärveen.

Raitiotien on suunniteltu kulkevan Hiedanrantaa pitkin.

Tällä hetkellä Hiedanrannassa järjestetään väliaikaista toimintaa, jonka tarkoituksena on avata aiemmin suljettua aluetta kaupunkilaisten käyttöön.


Kommentit (8)

  • Nimetön

    Muualla maailmassa, kuten esimerkiksi Berliinissä ja Pariisissa näitä on ollut jo kauan ja todella hienoja. Minä ainakin kuvaan matkoillani juuri niitä.
    Hyvä, että täälläkin vihdoin hiffataan. Tosin omintakeisuus näyttää puuttuvan.

  • Susanna

    Upeita ovat! Tuo alakulmasta kuvattu muotokuva varsinkin on todella voimakas kuva. Katutaide voi puhutella siinä missä museotaidekin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio