Vanhat autot hylätään katsastuksessa aiempaa useammin – usein syynä tämä autoilijoita puhuttava vika

JUKKA VUOKOLA
Vanhat autot hylätään katsastuksessa aiempaa useammin – usein syynä tämä autoilijoita puhuttava vika

Huonoista tuikuista tulee kansalaispalautetta, ja se näkyy myös katsastustilastoissa.

STTHelsinki

Uudet autot hylätään katsastuksessa aiempaa aavistuksen harvemmin, selviää Trafin katsastuksen vikatilastoista. Ensimmäiseen määräaikaiskatsastukseen vietyjä autoja hylättiin viime vuonna 2,8 prosenttia, kun edellisvuoden luku oli 3 prosenttia.

Vanhojen autojen hylkäysprosentit sen sijaan nousevat. Tilaston vanhimmista, 14-vuotiaista autoista hylättiin viime vuonna 38 prosenttia.

Henkilöautojen mallikohtaisissa vikatilastoissa ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia. Yleisimmin auto hylättiin etuakseliston ja käyttö- tai seisontajarrun ongelmien vuoksi. Korjauskehotuksia annettiin eniten valojen ja tuulilasin vikojen takia. Ajokieltoja määrättiin useimmiten käyttöjarrun ongelmien tai päästöjen vuoksi.

- Saamme paljon kansalaispalautetta siitä, että autojen valot näkyvät huonosti liikenteessä. Ja tämä näkyy myös katsastustilastoissa, joissa yksi yleisimmistä korjauskehotuksista annetaan lähivaloista. Lähi- ja takavaloista annettiin yhteensä yli 300 000 korjauskehotusta, kertoo johtava asiantuntija Otto Lahti Trafista.

Vikatilastot kertovat sekä auton hoidosta että yleisestä kestävyydestä.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Päiväajo valot kyllä näkyy paremmin kuin monen ajovalot, turha niistä on vinkua

  • Nimetön

    ”Saamme paljon kansalaispalautetta siitä, että autojen valot näkyvät huonosti liikenteessä. ”

    Näkyisivät paremmin, jos olisivat päällä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio