Vanhasen suunnittelema presidenttiehdokkaiden keskustelu peruttu –  syynä esteet ja päällekkäisyydet

Joel Maisalmi
Vanhasen suunnittelema presidenttiehdokkaiden keskustelu peruttu –  syynä esteet ja päällekkäisyydet

Matti Vanhanen toivoi presidenttiehdokkainen keskustelutilaisuutta Saloon elokuussa, mutta se on peruttu.

STT

Keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen aloitteesta suunniteltu presidenttiehdokkaiden keskustelu on peruttu, keskusta tiedottaa.

Keskustelutilaisuus oli määrä pitää 11. elokuuta Salossa.

Syiksi kerrotaan aikatauluissa olevat esteet ja päällekkäisyydet. Tiedotteessa sanotaan, että vasemmistoliiton ehdokas Merja Kyllönen on ilmoittanut esteestä ja vihreiden ehdokas Pekka Haavisto on perunut osallistumisensa ulkomaanmatkan takia.

Presidentti Sauli Niinistö sanoi keskustan tiedotteen mukaan Suomi-areenassa Porissa, ettei hän osallistu keskusteluihin ennen lokakuuta. Niinistön kannattajat keräävät parhaillaan kannattajakortteja valitsijayhdistyksen perustamiseksi. Niinistö ei pyri jatkokaudelle kokoomuksen ehdokkaana, vaan valitsijayhdistyksen kautta.

STT kertoi sunnuntaina, että viikonloppuna presidenttikisaan ilmoittautunut Paavo Väyrynen ei ollut saanut väittelykutsua. Väyrynen pyrkii ehdokkaaksi kannattajayhdistyksen kautta.

–En lähde arvioimaan hänen kohdallaan, kutsutaanko hänet. Puoluetoimisto joutuu sen ratkaisemaan, Vanhanen sanoi STT:lle.

Vanhasen mukaan Väyrynen ei ollut ilmoittanut aikomustaan silloin, kun kutsut lähtivät.

Väittelyyn oli ilmoittautunut RKP:n Nils Torvalds ja alustavan ilmoittautumisensa oli antanut SDP:n presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Maarit Feldt-Ranta. Kaksi muuta demareiden ehdokkuutta tavoittelevaa naista, Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero, eivät saaneet kutsua.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Yksi on kertonut ettei aloita tässä vaiheessa, muutama muu ei ole saanut kutsua. Mitähän se Vanhanen oikein tällä touhullaan ajatteli saavuttavansa?

  • Nimetön

    No niin. Paljon melua tyhjästä. Jos myös Matti Vanhanen malttaisi odottaa, että kaikki ehdokkaat on edes nimetty.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio