pirkanmaa

Valkeakoskelaisten lukiopoikien mobiilipeli näkee vihdoin päivänvalon: "Tekijät erittäin innoissaan"

Valkeakoskelaisten lukiopoikien mobiilipeli näkee vihdoin päivänvalon: "Tekijät erittäin innoissaan"

Kuvakaappaus Visuality-pelistä.

Satu PeltolaAamulehti

Valkeakoskella sijaitsevan Päivölän opiston Päivölä Student Innovation Lab (PSIL) julkaisee torstaina 19. tammikuuta debyyttipelinsä Visuality. Peli julkaistaan Android-puhelimille ja sen saa ladattua Google Play Storesta.

Pelin suunnittelusta ja toteutuksesta vastanneiden Päivölän opiston matematiikkalinjan opiskelijoiden, Henrik Moilasen, Joel Jäkkön, Oula Siljamon ja Tomi Lukkarisen mukaan Visuality-pelissä ainutlaatuista on tapa, jolla pelin kentät luodaan.

- Kentät perustuvat puhelimen musiikkitiedostoista valittuihin kappaleisiin. Peli etenee siten, että kentän ylä- ja alareuna koostuvat vertikaaleista tolpista, jotka muuttavat kokoaan musiikin tahdissa. Pelaajan tehtävä on kuljettaa peliobjekti tason läpi, jonka vaikeus määräytyy puhelimen musiikkisisällön mukaan, kertoo opiskelijoita työssään ohjannut työharjoittelun vetäjä Timo Sorsa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen:

Kuvakaappaus Visuality-pelistä.

Kuvakaappaus Visuality-pelistä.

Pelin suunnittelu alkoi keväällä 2016, kun opiskelijat aloittivat sen työstämisen opintoihinsa sisältyvän työharjoittelun aikana.

- Opiskelijat ovat tästä asti työskennelleet pelin parissa kaksitoista tuntia viikossa opintojensa ohessa. Varmasti opiskelijat olisivat mielellään käyttäneet pelin kehitykseen paljon enemmänkin aikaa, mutta lukio-opinnoillekin pitää jäädä tilaa, kertoo Sorsa.

Sorsan mukaan tuote vietiin prototyyppivaiheeseen jo keväällä 2016 ja lopullisen muotonsa peli sai syksyn ja alkutalven jatkuneen kehityksen ja testauksen myötä.

- Pelin tehneet ovat erittäin innoissaan siitä, että peli on vihdoin valmis tuote, joka julkaistaan käyttäjille ylihuomenna, Sorsa kertoo oppilaiden tunnelmista h-hetken kynnyksellä.

Sorsa kertoo, että ilmaiseksi ladattavalle pelille ei ole asetettu lataustavoitetta, mutta hienoa olisi, jos käyttäjät löytäisivät sen.

- Pelin saa ladattua Androidille ilmaiseksi. Peli rahoitetaan mainosten avulla, Sorsa kertoo.

Päivölä Student Innovation Lab (PSIL)

PSIL on Valkeakoskella työskentelevä ohjelmistoalan yritys, joka toteuttaa omia innovaatioita sekä tilattuja projekteja.

PSIL:illä työskentelee yli 20 Päivölän matematiikkalinjalla opiskelevaa lukiolaista.

PSIL:illä Ideoidaan ja toteutetaan tilauksesta ohjelmisto- ja mallinnusprojekteja.


Kommentit (2)

  • Toni

    Pelissä on mukana kattavaan levitykseen ilmaiseksi julkaistu biisi Breathing Oxygen and Gasoline, joten peliä pääsee testaamaan ilman että täyttää puhelintaan musiikkitiedostoilla.

  • Nimetön

    Muutkin tätä varmasti kysyvät, mutta silti kysyn. Miten käy puhelimien, joissa ei ole ladattuja musiikkitiedostoja? Mennäänkö soittoäänivalikoimalla?

    Sinänsä innovatiivinen idea kyllä, ja ehdottomasti tsemppiä nuorille kokeilijoille! Mutta silti, mp3 soittimet menivät jo pois suoratoiston jaloista. Ehkäpä voidaan pelata puhelimeen ladattujen appien valitsemien mainosten musiikin tahtiin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet