Väärän ilmoituksen mielenosoituksesta tehnyt on sama mies, jota epäillään kuolemantuottamuksesta

STT, Aamulehti

STT:n tietojen mukaan toissa lauantaisen Helsingin Asema-aukion tapahtuman ilmoituksen teki sama mies, jota poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Helsingin Rautatieasemalla reilu viikko sitten järjestetystä tapahtumasta tehty ilmoitus vahvistaa poliisin aiemmin julkisuuteen kertomat tiedot. Poliisille tehdyssä ilmoituksessa kerrotaan, että lauantaina 10. syyskuuta järjestetään kokous, jossa jaetaan lehtiä.

Tapahtumapaikaksi ilmoitetaan Elielinaukio ja tapahtuma-ajaksi kello 12–15. Kokouksessa käytettäviksi rakennelmiksi ja erityisvälineiksi mainitaan liput ja lehdet.

Poliisi on vastaanottanut ilmoituksen edellisenä iltana kello 23.21. Sen on tehnyt yksityishenkilö.

Ilmoituksessa ei mainita Vastarintaliikettä.

Poliisin mukaan ilmoitus ei vastannut tilaisuuden todellista luonnetta, minkä takia poliisi ei ollut paikalla.

Tapahtuman yhteydessä pahoinpideltiin vuonna 1988 syntynyt mies, joka pysähtyi poliisin esitutkinnan mukaan mielenilmaisijoiden eteen. Mies kuoli perjantaina sairaalassa.

Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Vuonna 1990 syntynyt epäilty otettiin kiinni sunnuntain vastaisena yönä.

Poliisi käy parhaillaan läpi Asema-aukion valvontakameroiden kuvamateriaalia, kertoo tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf STT:lle. Kruskopfin mukaan tutkinnan tässä vaiheessa poliisi ei vielä kommentoi kuvamateriaalin sisältöä.

Poliisin mukaan epäilty mies on edelleen pidätettynä. Kruskopf kertoo, että miestä kohtaan on esitettävä huomenna tiistaina vangitsemisvaatimus tai hänet on vapautettava.


Kommentit (2)

 • Arska

  Millä tavoin ilmoitus on ollut väärä?

  Ei yksityiseen tapahtumaan josta ilmoitus on asianmukaisesti tehty ole kiellettyä ottaa omia lippuja mukaan. Missä siis meni vikaan? Siinäkö ettei poliisilla ollut osaamista yhdistää ilmoituksen tekijän henkilötietoja aivan varmasti SUPO:lta löytyvään listaan Suomen Vastarintaliikkeen aktiiveista?
  Missä nyt oli se poliisin kuuluisa ”ennakkotiedustelu”?

  Eiköhän se moka tapahtunut jälleen poliisilaitoksella.

 • Nimetön

  Mutta poliisihan oli paikalla. Poliisiauto näkyy siinä samalla Vastarintaliikkeen julkaisemalla videolla. Miksi poliisi kiistää olleensa paikalla, vaikka siitä on olemassa selkeä videotodiste? Virkavirheen peittelyä? Aamulehden toimittaja voisi vähän kysellä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio