Kiira-myrsky ohitti Tampereen, mutta riehui hurjana Helsingissä – Aamulehti seurasi ukkosiltaa

Päivitimme tähän illan aikana tuoreet tiedot Kiira-myrskyn etenemisestä.

Mauri Ratilainen
Kiira-myrsky ohitti Tampereen, mutta riehui hurjana Helsingissä – Aamulehti seurasi ukkosiltaa

Helsingin Suvilahdessa pidettäviä Flow-festivaaleja varjosti ajoittain rajuksi yltynyt myrsky.

STT, Sakari IlkkaAamulehti

Klo 22.41: Foreca: Salamaniskujen määrä on vähenemässä, mutta sateet ovat edelleen runsaita. Sadealueet näyttäisivät ennusteen mukaan siirtyvän kohti koillista. Tällä hetkellä pahin myräkkä on Kymenlaaksosta Etelä-Karjalaan ja Etelä-Savoon.

Klo 21.59: Tällä hetkellä ilman sähköä maassa on 33 000 asiakasta. Katkokset painottuvat Uudellemaalle, Hämeeseen ja Kaakkois-Suomeen. Pirkanmaalla sähkökatkoksiset eivät ole aiheuttaneet ongelmia.

Klo 21.31: Iso Omena -kauppakeskuksessa Espoossa vesi valui sipsihyllylle katon läpi:

Klo 21.11: VR tiedotti hetki sitten, että ukkonen vaikuttaa myös junaliikenteeseen. Kaikki Lahden ja Helsingin väliset junat ajetaan toistaiseksi Riihimäen kautta. Haarajoen ja Mäntsälän matkustajat kuljetetaan bussikuljetuksin. Viat ratalaitteissa ovat aiheutuneet sääolosuhteista. Korjausarviota ei toistaiseksi ole.

Klo 21.05: Ilmatieteen laitos kertoo, että voimakkaimmat Kiira-rajuilman puuskat ovat laantuneet, mutta myrsky on yhä vaarallinen.

Klo 20.50: Pirkanmaalla on toistaiseksi säästytty myrskyvaurioilta. Hetkittäin sade on ollut runsasta, mutta pelastuslaitoksella ei ole ollut tehtäviä myrskyyn liittyen.

Klo 20.34: Muutamia lentokoneita, joiden olisi pitänyt laskeutua Helsinki–Vantaalle on ennen kello kahdeksaa käännytetty laskeutumaan Pirkkalan lentokentälle sääolosuhteiden vuoksi. Sää voi edelleen aiheuttaa viipeitä lentoliikenteeseen, Finavian viestinnästä kerrotaan Aamulehdelle. Lennolla Brysselistä Helsinkiin parhaillaan istuva toimittajamme kertoo, että koneessa on kuulutettu lennon olevan myöhässä ainakin 55 minuuttia.

Ukkosmyrsky on vaikuttanut myös raideliikenteeseen. Vantaalla puu on kaatunut radalle ja aiheuttanut sähköratavaurion. Junaliikennettä kehäradalla on karsittu P- ja I-junien osalta kahteen junaan tunnissa.

Klo 20.04: Ilmatieteen laitoksen sivut ovat kaatuneet. "Verkkopalvelussa on hetkellinen katko", sivuilla lukee.

Klo 20.00: Ilmatieteen laitos tiedottaa: Kirkkonummen edustalla havaittu 30,8 m/s ukkospuuska. Helsingissä havaittu liki 30 m/s -vahvuisia puuskia. Alue liikkuu itään.

Klo 19.39: Helsingin Flow-festivaalin ulkolavojen esitykset on toistaiseksi keskeytetty.

Laura Ala
Kova myrsky keskeytti Flow-festivaalin Helsingissä hetkeksi lauantaina illalla Helsingissä.

Kova myrsky keskeytti Flow-festivaalin Helsingissä hetkeksi lauantaina illalla Helsingissä.

Video Flow'n festarisäästä:

 

Klo 19.24: Suomenlahdella sekä pääkaupunkiseudulla että Itä-Uudellamaalla esiintyy lähitunteina paikoin vaarallisen voimakkaita ukkospuuskia. Ihmisiä kehotetaan siirtymään sisätiloihin ja veneilijöitä rantautumaan.

Näin rajulta näytti kello 19.15 Helsingin Taka-Töölössä:

 

Iskeekö Tampereelle ollenkaan?

Erittäin voimakas ukkosrintama on saavuttanut Länsi-Uudenmaan ja Helsingin. Ilmatieteen laitoksen mukaan ukkosrintama on järjestynyt voimakkaaksi nauhaksi, joka liikkuu nopeasti ja jossa salamoi voimakkaasti.

Tämän hetken Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan pahimmat sadealueet kiertävät Tampereen molemmin puolin, mutta iskevät muutoin Pirkanmaalle.

Näin ukkonen syntyy:

Päivystävä meteorologi Henri Nyman kehottaa merellä liikkujia erityiseen varovaisuuteen läntisellä Suomenlahdella.

– Kovimmat mitatut tuulet Hankoniemellä, jonne ei nyt ihan se pahin edes osunut, olivat runsaat 18 metriä sekunnissa. Hyvin todennäköisesti myrskypuuskia siinä rintamassa on.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että tehtävämäärät ovat vielä pysyneet alhaisina. Valmiutta pelastuslaitoksella on kuitenkin nostettu.

Etelä-Suomen alueella on yli 13   500 sähkötöntä asiakasta.


Lue myös nämä


Kommentit (15)

 • Nimetön

  ”Jos sanoo fanittavansa ukkosta, on vähän sama kun sanoisi tykkäävänsä onnettomuuksista ja tulipaloista. Jokaisella rajuilmalla on aina ikävät seurauksensa.”

  Tykkään itsekin ukkosesta ihan hyvällä omalla tunnolla. Suomessa ei ukkonen juuri koskaan aiheuta kovin vakavia seurauksia. Sähkökatkoihin kuuluu jokaisen älytä varautua – sähkökatkoja ei voi pitää vakavina seurauksina mutta henkilövahingot ja kodin menetykset toki sellaisia olisivat.

  Lukemattomat ihmiset näillä leveysasteilla ovat saaneet nauttia ukkosesta turvallisesti (toki esim. sisätiloista käsin turhia riskejä ottamatta). Ainakin aiemmin kouluissa opetettiin, kuinka ukkosella kuuluu toimia, mitä vältetään jne. Ukkosesta voi nauttia, jos siihen varautuu etukäteen.

  Ukkonen on tarpeellinen sääilmiö, jolla on oma tehtävänsä. Mukavasti se putsaa ja raikastaa ilmaa.

  Salaman sytyttämistä, pienen mittakaavan, metsäpaloista on myös luonnolle hyötyä, vaikkei sitä heti uskoisikaan. Isot ja varsinkin asuma-alueille leviävät maastopalot ovat tietysti katastrofeja.

 • Nimetön

  Flowssa oltiin sisällä suurimmassa teltassa ja kyllä siinä vaiheessa hirvitti, kun teltan kattoon ilmestyi rakoja, joista vesi alkoi tulvia sisään. Onneksi rakenteet kestivät ja porukka saatiin rauhallisesti ulos.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio