Uusi suunnitelma julki: Ruotulan golf-kenttä asunnoille, Maisansaloon golf-keskus

Kolmen kohdan ohjelma toisi arvokkaan asuinalueen 10 000 tavalliselle ihmiselle Ruotulaan. Karavaanarit muuttaisivat Kaivannon suljetun sairaalan alueelle, rakennustyöt maksettaisiin kaavoitustuloilla.

Janne Ruotsalainen
Uusi suunnitelma julki: Ruotulan golf-kenttä asunnoille, Maisansaloon golf-keskus

Toimitusjohtaja Jukka Mäkelä (Amodus Oy) vas. ja Tampereen ex-apulaispormestari Timo Hanhilahti tekivät kolmikohtaisen suunnitelman.

Jari MylläriAamulehti

Ruotulan golfkentän paikalle saattaa nousta noin 10 000 tavallisen ihmisen asuinalue, mikäli kolmen kohdan suunnitelma toteutuu. Sen mukaan Maisansaloon tehtäisiin Tammer-golfille pga-tason uusi kenttä ja karavaanarit siirtyisivät Maisasta Kangasalle entisen Kaivannon sairaalan alueelle.

- Kevät on oikea aika päättää järjestelystä, sillä Kaivannon sairaala-alue on myynnissä ja Tampereen keskustan uusi yleiskaava on tulossa valtuuston käsittelyyn, korostaa toimitusjohtaja Jukka Mäkelä Amodus Oy:stä.

Kumppanina kehityshankkeessa ja alueiden ideoinnissa on Tampereen entinen apulaispormestari Timo Hanhilahti.

Maisansalon kehittäminen on ollut kaupungin virkamiesten pöydillä vuosikymmenen välein, mutta varsinaista kuningasideaa ei ole tähän mennessä löydetty.

Sinänsä upea Maisansalo on ollut aina hieman vajaakäytöllä ja sille on monesti etsitty piristysruisketta.

Tuore suunnitelma sai vauhtia kun pormestari Anna-Kaisa Ikonen vieraili Maisansalossa.

- Tässä se kuningasidea nyt on, korostaa Timo Hanhilahti.

Tampereen kaupunki omistaa Ruotulan ja Maisansalon maat. Samaten se on merkittävä osakas Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä, joka taas omistaa Kaivannon sairaalan ja tontin.

- Kehityssuunnitelmaa on esitelty jo muun muassa poliittisille puolueille ja vasemmalta oikealle ajatus sai myönteisen vastaanoton. Vain yksi valtuutettu oli jyrkästi vastahankaan, Hanhilahti selventää. Myös sairaanhoitopiiriä on informoitu.

Keväällä valtuustoon tulevassa keskustan yleiskaavassa Teiskontien laitaan Ruotulan golf-kentän kohdalle on piirretty asuinrakennuksia. Vastaavasti Tammer Golf saisi lisää tilaa Kaupin suunnasta.

- Tammer Golfin mielestä yleiskaava on ykkössuunnitelma eli asuntoja tulisi vain vähän ja alueella olisi yhä täysimittainen kenttä, Hanhilahti selventää.

Tältä suunnitelma näyttää

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Veneilijöille marina

Uuden suunnitelman toteutuminen edellyttää kaikkien osien onnistumista.

Ruotulan kentän paikalle kaavoitettaisiin asuinrakentamista noin 10 000 hengelle. Klubirakennus jäisi yhä paikalleen, mutta 70 hehtaarin pelialue supistuisi selvästi. Alueelle jäisi kuitenkin lähipelikenttä eli yhdeksänreikäinen rata.

Tammer-golfin toiminnan pääpaino siirtyisi Teiskoon. Samalla alue laajenisi, sillä toiminnot voitaisiin suunnitella 125 hehtaarin laajuiselle tontille.

Maisansaloon tulisi myös lisää vapaa-ajan asuntoja sekä marinaan Näsijärven rannalle monipuoliset veneilijöiden palvelut.

SF-Caravan Pirkanmaa eli Teiskon karavaanarialue siirtyisi Kaivannon sairaalan alueelle Kangasalle Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistamalle alueelle. Tontin koko on noin 19 hehtaaria.

Sairaanhoitopiiri etsii parhaillaan alueelle uutta käyttöä, joten päätöksillä on Kaivannon osalta kiire.

Rahat rakennusoikeudesta

Uuden golfkentän rakentaminen ei ole halpaa puuhaa.

Hanhilahden mukaan Ruotulan rakennusoikeuksien myynti olisi niin tuottoisaa, että vain noin 10 prosenttia tuloista kuluisi Maisansalon ja Kaivannon investointeihin.

- Samalla saisimme aivan uudenlaisen liikunnan ja terveellisen elämän asuinalueen. Kävelymatkan päässä voisi harrastaa golfia, heittää frisbeetä, pelata tennistä ja sulkapalloa, hiihtää Kaupin metsissä, lenkkeillä luonnossa, ratsastaa ja harrastaa koirien kanssa. Tulevaisuuden lähipalvelut ja mahdollisesti myös uimahalli sijaitsisivat Koilliskeskuksessa.

Hanhilahti toivoo, että laajentuvat pelimahdollisuudet saavat golffarit suunnitelman taakse.

- Pga-tasoinen kenttä mahdollistaisi kansainvälisten kisojen järjestämisen ja mahdollisuuden pelata muilla huippukentillä, Hanhilahti korostaa.

Hanhilahti arvelee, että suunnitelman toteutuminen merkitsisi keskustan yleiskaavan palautumista valmisteluun, ja se aiheuttaisi hyväksymiseen puolen vuoden viiveen.


Lue myös nämä


Kommentit (34)

  • Nimetön

    Aivan pöllö idea, ei voi muuta sanoa.
    Kauppi pitää säilyttää kaupunkilaisten vihreänä henkireikänä jollainen myös golf-kenttä on.

  • Tiina

    Hanhilahti miten niin ” mahdollistaisi pelaamisen muilla kentillä”??? Kyllä ”suurin osa” pelaajista on muita kuin eläkeläisiä Ruovedeltä. Mikä ihana virkistysalue tämä kenttä on ja muita vapaita maita on vaikka kuinka paljon ympärillä. Miksi ihmeessä valtavan työmäärän ja valtavat investoinnit vaatinut kenttä pitäisi hävittää pois ja tehdä jälleen hirvittävät investoinnit muualle!! Rakentakaa nyt suoraan ne talot tyhjälle maalle ja laittakaa rahaa sinne jos kerran on ajatus saada uusia taloja. Kyllä nyt selvästi joku hyötyy. Miksi purkaa valmista toimivaa kenttää kun uudet talot voi rakentaa viereenkin?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio