Uusi sovellus yhdistää vakavasti sairastuneet ja auttajat – Tamperelainen startup yhteistyöhön suuren lääkevalmistajan kanssa

Vakavasti sairastunut lähettää sovelluksen kautta haluamilleen ihmisille kutsun liittyä auttajarinkiinsä. Sairastunut määrittelee sovellukseen asiat, joissa tarvitsee apua.

Elina Saarikoski
Uusi sovellus yhdistää vakavasti sairastuneet ja auttajat – Tamperelainen startup yhteistyöhön suuren lääkevalmistajan kanssa

Huoleti-sovellukseen liittyneen auttajan puhelimeen tulee ilmoitus, kun hänen apuaan tarvitaan.

Kaisa UusitaloAamulehti

Tamperelainen terveysteknologia-alan startup Huoleti Oy ja maailman suurimpiin syöpälääkevalmistajiin kuuluva Roche Oy aloittavat yhteistyön.

Tammikuussa 2017 perustettu Huoleti on kehittänyt mobiilisovelluksen, joka tarjoaa vakavasti sairastuneille ja heidän läheisilleen helpon keinon arjen avun pyytämiseen, tarjoamiseen ja vertaistuen löytämiseen. Perimmäisenä tarkoituksena on yhdistää avuntarvitsijat ja auttajat helpolla tavalla.

Huoleti Oy:n toimitusjohtaja Carita Savinin mukaan ison firman saaminen yhteistyöhön on uudelle tamperelaisyritykselle tärkeä askel. Yhteistyön myötä Roche pyrkii parantamaan Huoletin tunnettuutta terveydenhuollon kanavissa.

–Tavoitteemme on, että terveydenhuollon yksiköissä osattaisiin neuvoa ihmisiä asentamaan Huoleti-sovellus jo siinä vaiheessa, kun tieto vakavasta sairaudesta tulee. Yhteistyö on tärkeä juttu, sillä Roche on luotettava ja iso toimija terveydenhoitoalalla, Savin sanoo.

Yhteistyösopimus on solmittu vuoteen 2019 saakka Suomessa. Huoletin pitkän tähtäimen tavoitteena on kansainvälinen yhteistyö Rochen kanssa.

–Kv-kuvioista aletaan neuvotella heti, kun kaupallinen sovellus saadaan markkinoille. Olemme tehneet käyttäjätutkimusta, ja uskomme, että tällaiselle palvelulle on kysyntää, Savin sanoo.

Kaupallinen lanseeraus syys-lokakuun vaihteessa

Tällä hetkellä Huoleti-sovellus on vielä pilottivaiheessa. Sovellus on vapaasti ladattavissa, mutta rekisteröityminen ei ole vielä avoin kaikille. Ensimmäisinä sovellusta pääsi testaamaan pieni ryhmä TAMKin terveysteknologian opiskelijoita sekä potilaita Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä ja Pirkanmaan syöpäyhdistyksestä.

Savinin mukaan syksyllä on alkamassa pilottikokeilu suolistosairauksista kärsivien potilaiden kanssa ja yhteistyötä viritellään myös ammattikorkeakoulujen sosiaali- ja terveydenhuoltoalan opiskelijoiden kanssa. Tamperelaisyrityksen taival on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle.

–Kiinnostusta on tullut monesta suunnasta ja ensimmäiset sijoittajatkin ovat jo mukana. Näillä näkymin syys-lokakuun vaihteessa päästään lanseeraamaan Huoleti kaupalliseen käyttöön, Savin paljastaa.

Näin Huoleti-sovellus toimii

1. Vakavasti sairastunut lähettää sovelluksen kautta haluamilleen ihmisille kutsun liittyä auttajarinkiinsä. Sairastunut määrittelee sovellukseen asiat, joissa tarvitsee apua. Apua voi tarvita esimerkiksi koiranulkoilutuksessa, siivoamisessa tai kaupassa käynnissä.

2. Henkilöt, joille avunpyyntö on lähetetty, voivat halutessaan ottaa kutsun vastaan. Heidät liitetään sairastuneen henkilökohtaiseen auttajarinkiin.

3. Kun sairastunut tarvitsee apua jossakin asiassa, hän lähettää avunpyynnön kontakteilleen. Henkilöt, jotka pääsevät apuun, kuittaavat pyynnön.

4. Sovellukseen voi liittyä myös vapaaehtoisena, jolloin ei suoraan kuulu kenenkään tietyn henkilön auttajarinkiin. Vapaaehtoiset auttajat voivat tehdä pieniä askareita sellaisille, joiden omaan auttajarinkiin kuuluvat asuvat kaukana.

5. Paitsi että sovellus yhdistää auttajat ja avuntarvitsijat, se etsii vertaistukiryhmiä sairastuneiden läheisille. Näin esimerkiksi syöpään sairastuneen läheiset pääsevät keskustelemaan toisten syöpään sairastuneiden läheisten kanssa. Sovellusta voi käyttää nimettömänä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio