Aamulehti

Tampere on Suomen elinvoimaisin kaupunkikeskus ja vuoden 2016 kaupunkikeskusta Suomessa, selviää Elävät Kaupunkikeskustat ry:n selvityksestä. Selvityksessä tarkasteltiin 17 kaupungin elinvoimatietoja.

Tampere sai elinvoimaluvukseen vertailussa 3,724. Suuremman elinvoimaluvun sai muun muassa Tornio–Haaparanta sekä Iisalmi, mutta suurista kaupungeista Tampere on selkeästi ykkönen ohittaen Helsingin. Helsingin elinvoimaluku oli 2,756. Turun elinvoimaluku puolestaan oli 3,581.

Elinvoimaluku muodostuu keskustan lauantaiyritysten eli keskustassa toimivien yritysten ja ravintoloiden määrästä ja se suhteutetaan kaupungin asukaslukuun. Elinvoimaluvun keskiarvo on tämän vuoden mittaustulosten mukaan hieman alle 3.

Selvityksessä kuvataan, että Tampereen elinvoimaluku on hämmästyttävän korkea, vaikka talousalueella on useita voimakkaita alakeskuksia. Erikoiskauppa on onnistunut pitämään pintansa keskustassa ja Tampereen ravintolamaailma on legendaarinen. Myös vuosi sitten saneerattu Kauppahalli on vahvistanut Tampereen elinvoimalukua. Lisäksi tyhjiä liikehuoneistoja on vähän.

Tiedot kaupunkien elinvoimaisuudesta on kerätty käyttämällä paikkatietosovellusta.


Lue myös nämä


Kommentit (16)

  • sivuilta

    On muuten mielenkiintoinen jäsenluettelo tällä Elävät Kaupunkikeskustat ry:llä. Tamperekin kuuluu jäsenenä tähän yhdistykseen ja maksaa jäsenmaksua kuulumisestaan. Jäsenluettelon löydät yhdistyksen sivuilta, jos asia kiinnostaa. Jäsenmaksutkin löytyvät yhdistyksen sivuilta jos haluat liittyä?

  • Nimetön

    Kuinka moni tämänkin Elävät Kaupunkikeskustat ry:n jäsenestä asuu kaupungin keskustassa kerrostalossa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio