USA:n 100-vuotislahja Suomelle: satojatuhansia koulutusyhteistyöhön

STTHelsinki

Yhdysvaltojen satavuotislahja itsenäiselle Suomelle on 500  000 dollarin lahjoitus maiden koulutusyhteistyöhön. Yhdysvaltain asiainhoitaja Suomessa Donna Welton julkisti lahjan maanantaina vastaanotolla lähetystössä Helsingissä.

–Näiden sadan vuoden aikana Suomi on noussut kaikkien maailman rankinglistojen huipulle mitä tulee koulutukseen, sukupuolten tasa-arvoon, lehdistön vapauteen, demokratiaan ja elintasoon. Joten onneksi olkoon, Welton suitsutti.

Yhdysvaltain lahjoitussumma osoitetaan Fulbright Suomi -säätiölle, joka edistää suomalaisten ja yhdysvaltalaisten korkeakoulujen yhteistyötä muun muassa tutkija- ja opiskelijavaihdon muodossa.

Suomen puolesta lahjan otti vastaan presidentti Sauli Niinistö. Hän kehui säätiön työtä maiden yhteistyössä ja nosti muun muassa esiin Fulbright Suomen roolin arktista aluetta koskevan tutkimuksen edistämisessä.

Arktisen neuvoston puheenjohtajuus siirtyi Yhdysvalloilta Suomelle aiemmin tänä vuonna.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio