Ulkomaiden edustustoille on lähetetty kutsu Koiviston hautajaisiin

Presidentti Mauno Koivisto haudataan helatorstaina. Hän saa valtiolliset hautajaiset. Lisää yksityiskohtia hautajaisjärjestelyistä kerrotaan maanantaina 22.5.

Joel Maisalmi / ariksto
Ulkomaiden edustustoille on lähetetty kutsu Koiviston hautajaisiin

Mauno Koivisto haudataan Hietaniemen hautausmaalle Helsingissä.

STT

Presidentti Mauno Koiviston hautajaisiin on lähetetty kutsut kaikille ulkovaltojen edustajille Suomessa, kertoo protokollapäällikkö Matti Heimonen ulkoministeriöstä. Sitä ei vielä tiedetä, ketkä ulkovaltoja hautajaisissa edustavat. Heimosen mukaan nykyään käytäntö on usein se, että edustajina ovat suurlähettiläät.

Vieraiden kutsumiseen valtiollisiin hautajaisiin ei liity Heimosen mukaan erityistä protokollaa.

–  Mitä vieraita sen lisäksi mahdollisesti suoraan tulee, siihen en osaa ottaa kantaa. Nykyään avointa kutsua ei voi lähettää, koska sen hallinnoiminen on hyvin vaikeaa. Ei ole olemassa mitään kaavaa siitä, keille kutsu pitäisi lähettää.

Koivisto siunataan hautaan valtiollisissa hautajaisissa. Omaiset ovat mukana hautajaistoimikunnassa. Heillä on tärkeä rooli kertoa, keitä he haluavat hautajaisiin kutsua.

Koivisto haudataan ensi viikolla helatorstaina. Hautajaisia valmisteleva toimikunta kertoo tilaisuuden tarkasta kulusta ja yksityiskohdista maanantaina.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio