Ukkosmyrsky toi mukanaan sellaisen kaatosateen, että osa ihmisistä joutui pysäyttämään autonsa moottoritiellä – video

Mikko Niimes / Aamulehti
Ukkosmyrsky toi mukanaan sellaisen kaatosateen, että osa ihmisistä joutui pysäyttämään autonsa moottoritiellä – video

Kaatosade esti lähes täysin näkyvyyden moottotiellä.

Riina Nevalainen, STTAamulehti

Ukkosmyrsky iski erittäin kovalla voimalla eteläiseen Suomeen lauantaina. Mukanaan ruuhka toi erittäin voimakkaan kaatosateen.

Aamulehden uutispäällikkö Mikko Niimes kertoo, että valtatie 3:lla Nurmijärven eteläpuolella satoi niin paljon, että osa joutui pysäyttämään matkantekonsa.

– Ajoin ukkospuuskaan ja satoin niin paljon, että ihmiset pysäyttelivät autojaan moottoritielle, Niimes kertoo.

Video näyttää sateen voimakkuuden

 

Ilmatieteen laitos varoitti noin tunti sitten erittäin voimakkaista ukkospuuskista ja rajusta salamoinnista pääkaupunkiseudulla, Itä-Uudellamaalla sekä Suomenlahdella.

Uudellamaalla yli 32  000 asiakasta on ilman sähköä. Eniten sähkökatkoja on Espoossa, jossa yli 12  000 asiakasta on ilman sähköä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan voimakkain ukkonen on ylittänyt pääkaupunkiseudun ja jatkaa matkaansa itään. Kotkaa, Kouvolaa ja Lahteen on luvassa puuskia, jotka yltävät 20 metriin sekunnissa.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Jos sataa, älä aja sataa.

    Ihan hyvä, että pysähdytään hetkeksi tien sivuun tai muuhun turvalliseen paikkaan, jos sataa niin kovin, ettei näe. Jos tiellä on paljon vettä, pito heikkenee renkaista, vaikka urasyvyyttä olisi muutoin riittävästi. Moisia rankkoja sadekuuroja ja -rintamia esiintyy joka kesäkaudella jossakin päin Suomea.

  • Pysähdyn aina

    Minä kyllä pysähdyn pienemmässäkin sateessa, minulla ei ole kiire vielä kuolemaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio