Pirkanmaa

Toimitusjohtaja Miikka Seppälä: Poliisi neuvoi Särkänniemeä vaikenemaan delfiinien siirrosta

Elias Lahtinen
Toimitusjohtaja Miikka Seppälä: Poliisi neuvoi Särkänniemeä vaikenemaan delfiinien siirrosta

Delfiinit lastattiin isoihin laatikoihin, joissa ne siirrettiin kuorma-autoihin lauantaina illalla Tampereen Särkänniemessä.

Riina NevalainenAamulehti

Särkänniemen johdon vaikeneminen delfiinien viikonloppuna toteutetusta siirto-operaatiosta on herättänyt suurta ihmetystä. Aamulehti tavoitti toimitusjohtaja Miikka Seppälän lopulta varhain sunnuntaina aamulla avaamaan tilannetta.

Toimitusjohtaja Seppälän mukaan Särkänniemi oli sopinut poliisin ja turvallisuusviranomaisten kanssa, että siirrosta ei tiedoteta etukäteen.

Seppälä sanoo, että operaatioon nähtiin kohdistuvan jonkinlaisia uhkia. Hän ei kuitenkaan määrittele niitä tarkemmin.

- Noudatimme turvallisuusviranomaisten suosituksia, Seppälä sanoo.

– Halusimme varmistaa delfiinien ja työntekijöiden turvallisuuden.

Delfiinien siirto tuli kuitenkin julki ja tieto levisi nopeasti lauantaina. Toimitusjohtaja myöntää sunnuntaina aamulla, että Särkänniemen olisi pitänyt tulla lauantaina iltapäivällä esiin ja kertoa tilanteesta sen jälkeen, kun tieto siirrosta levisi.

- Tämä olin minun virheeni, Seppälä toteaa.

Seppälä pitää sitä hyvänä, että poliisi vahvisti myöhään lauantaina illalla, että delfiinejä ollaan siirtämässä ja poliisi turvaa operaatiota. Delfiinien siirtäminen Särkänniemestä Tampere–Pirkkalan lentoasemalle sujui ilman häiriöitä.

Seppälä ei halunnut vielä sunnuntaina aamulla vahvistaa paikkaa, johon delfiinit kuljetetaan. Hän sanoo haluavansa ensin kuulla, miten matka on sujunut.

Delfiinejä kuljettanut rahtikone laskeutui Ateenaan sunnuntaina aamulla puoli yhdeksän aikoihin. Lennolla on ollut mukana Särkänniemen henkilökuntaa.

Seppälä lupaa kertoa siirrosta tarkemmin myöhemmin sunnuntaina.

Aamulehden tietojen mukaan delfiinit ovat matkalla Attica Zoo -eläinpuistoon Ateenan lähistölle.

Video näyttää, kuinka delfiineitä lastattiin autoihin Särkänniemessä sunnuntain vastaisena yönä:

 

Lue myös nämä


Kommentit (71)

 • Nimetön

  Nyt olis aika korjata virheet Miikka Seppälän ja erota Särkänniemen toimitusjohjatan tehtävistä.
  Se olisi ainoa selkärankainen teko tässä vaiheessa.
  Törkeää piiloutua muka poliisien taakse ja valehdella veronmaksajille minkä kerkiää.
  Jos kokomuus ei halua hävitä seuravia kunnallisvaaleja Tampereella niin se erottaa Miikka Seppälän jos ei ymmärrä itse jättää tehtäväänsä. Johan siihen hänelle luotiin mahdollisuus huomisessa ylimääräisessä hallituksen kokouksessa.

 • Sormi suussa ja tukka pystyssä

  ”Seppälä ei vieläkään tajua mitä tarkoittaa avoimuus, mitä hän lupasi aiemmin tänä vuonna.”

  Ei sitä avoimuutta harrasta sen enempää pormestari Ikonen eivätkä muutkaan päättäjät. Tänne vain tulee tunneli, ratikka ja Areena. Nämäkin ovat olleet ilmoitusluonteisia asioita kuntalaisia sen enempää kuulematta kuin demokratian mukaista äänestystäkään järjestäen. Mielenkiintoista nähdä, mitä Ikonen järjestää seuraavaksi. Onko hanke sellainen tärkeä juttu kuin kasino vai joku muu? Vai joko satsataan kuntalaisten terveyteen ja hyvinvointiin, lapsiin ja nuoriin? Aloittaako Ikonen hometaloista vai myllääkö lopullisesti kaupungin uuteen uskoon? Kenties tulee uusia eläimiä delfiinien tilalle. Vaihtelua velaksi nämä päättäjät odottavat. Kuntalaiset vain odottavat sormi suussa ja tukka pystyssä, mitä tuleman pitää.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet