Tilallinen: "Olimme varoittaneet miestä sonnista"

Miehen tappanut sonni lähtee teuraaksi.

Petri Huhtinen
Tilallinen: "Olimme varoittaneet miestä sonnista"

Lounatuuli-sonni lähtee teuraaksi, kunhan kuljetus järjestyy.

Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Miehen Ikaalisissa tappanut Lounatuuli-sonni lähtee teuraaksi, mutta vielä ei ole tiedossa, milloin. Tilan omistajan poika Valtteri Änkö toteaa, että ilmeisesti Lounatuuli lähtee teurastamolle lähipäivinä, sen mukaan miten eläinauton kyyti järjestyy.

–Lounatuuli olisi voinut jatkaa siitossonnina muualla, mutta nyt se joutuu teuraaksi.

Änkön mukaan sonni ajetaan laitumelta ensin tarhaan, siitä erotteluaitaukseen ja sitten teurasautoon.

"Mies kalasti rannassa vuosikaudet"

Änkö varoittaa, ettei muun kuin talonväen ole syytä mennä karjan laitumille tai niiden lähelle.

–Täytyisi ymmärtää, ettei karjan lähelle ole asiaa, sillä vieras eläin on aina vieras. Sonnin uhriksi joutunut mies kävi rannassa kalassa ainakin kymmenen vuotta, vaikka olimme varoittaneet häntä, ettei laitumelle ole sonnin vuoksi viisasta mennä.

Änkö on tapahtuneesta surullinen.

–Olisi tämä onnettomuus voinut tapahtua omallekin kohdalle.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

 • Nimetön

  On täällä erikoisia kommentteja: 1) ”Tuollaista arressiivista sonnia ei sovi pitää laisinkaan aitauksessa irtaallaan vaan parressa kytkettynä. Jos on aitauksessa pitää olla erittäin suuret vaarasta varoittavat kyltit jotka kieltävät pysähtymisen 200m säteellä jotta ”kaupunkilaisperheetkin” ymmärtävät vaaran ja tiedostavat sonnin ja lehmän eron.” 2)”Eihän kyseessä ole mikään ”onnettomuus” vaan sonni tiedetiin vaaralliseksi. Sonni on lopetettava ja tilallinen tuomittava vähintään kuolemantuottamuksesta.”
  Nauta on nauta, sille ei mitään voi ja kenelläkään ei ole asiaa toisen alueelle = pellolle. Miestä oli jo varoitettu sonnista, mutta meni alueelle kaikesta huolimatta. Ei eläimen omistaja juuri muuta voi tehdä. Kuolemantuottamustuomio olisi hulluutta.

 • Nimetön

  selkeät varoituskilvet pitäisi olla alueen aidoilla, ettei kukaan mistään syystä aitaukseen erehdy.,
  siis vaikka ei ole maanvuokraaja tai -omistaja.
  sitäpaitsi sonni olisi saattanut milloin tahansa hetken oikusta rynnätä kevyen aitauksen läpii.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio