Tiina Elovaara A-studiossa: Perussuomalaisten puoluekokouksessa "natsitervehdyksiä" – "Ehkä et Jussi ole huomannut"

Jussi Halla-aho uskoo, että enempää perussuomalaisia ei loikkaa uuteen vaihtoehtoon. Hän ei ole sanojensa mukaan nähnyt puoluekokouksessa yhtään "natsitervehdystä".

Timo Marttila
Tiina Elovaara A-studiossa: Perussuomalaisten puoluekokouksessa "natsitervehdyksiä" – "Ehkä et Jussi ole huomannut"

Tiina Elovaaran mukaan lauantain puoluekokouksessa nähtiin tervehdyksiä, joita hän ei voi hyväksyä.

Annu LaineAamulehti

Ylen A-studiossa vierailivat tiistai-iltana Jussi Halla-aho ja uuteen vaihtoehtoon kuuluvat Tiina Elovaara ja Simon Elo.

Aluksi Halla-aho kertoi yksilöhaastattelussa, kuinka yllättynyt hän oli, kun 22 kansanedustajaa ilmoitti erostaan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä tiistai-iltapäivän aikana.

Halla-ahon mukaan ryhmään jääneiden kesken on käyty hyvä keskustelu.

–Uskon, että tämä kokoonpano kestää, Halla-aho sanoo.

Toimi Kankaanniemi erosi eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta tänään. Halla-aho kertoo, että uusi puheenjohtajisto valitaan torstaina kokouksessa.

Uusi vaihtoehto arvosteli Hommaforumia ja Suomen Sisua

Yhteishaastattelussa Elovaaran ja Elon kanssa Elo totesi, että arvostaa yhä Halla-ahoa monin tavoin.

Halla-aho syytti Elovaaraa ja Eloa siitä, että uuteen vaihtoehtoon loikanneilla ei ole ollut halua keskustella asioista.

–Näemme, että maahanmuuttokriittisyys poliittisena linjana ei ole ongelma, vaan ihmisyyden vastaisuus, Elo totesi.

Kun Elolta ja Elovaaralta kysyttiin, miten uuteen vaihtoehtoon päädyttiin, he viittasivat halla-aholaisten perussuomalaisten "poliittiseen vallankaappaukseen".

–Tiedämme, että Suomen Vastarintaliike toimii joidenkin keskeisten henkilöiden lähellä, on nähty Suomen Sisun toimintaa ja taustalla on myös Hommaforum. Nämä tahot eivät ole ideologisesti perussuomalaisia, Elovaara totesi.

–Maahanmuuttokriittisyys on täysin hyväksyttävää, mutta tietyt tahot, jotka toimivat puolueen kaappaamiseksi eivät ole hyväksyttäviä, hän jatkoi.

"Natsitervehdyksiä" puoluekokouksessa

Elovaara kertoo, että perussuomalaisten puoluekokouksessa lauantaina nähtiin sellaisia tervehdyksiä, joita uusi vaihtoehto ei voi hyväksyä. Elovaara viittasi niin sanottuihin "natsitervehdyksiin".

Elovaaran mukaan näitä tervehdyksiä näkyi erityisesti silloin, kun Halla-ahon valinta uudeksi puheenjohtajaksi varmistui.

–Ehkä et Jussi ole huomannut, mutta toivottavasti tarkistat nämä asiat, Elovaara sanoi.

–En ole yhtään natsitervehdystä nähnyt, ja on sanomattakin selvää, että jos joku sellaisia tekee niin ei ainakaan minun hyväksynnälläni, Halla-aho vastasi.

Ps:n jäsenen kuvaamalla videolla voi nähdä jäsenien nostavan kätensä mahdollisesti natsitervehdystä muistuttavaan tervehdykseen:

 

Elo ja Elovaara ovat erittäin tyytyväisiä uuden vaihtoehdon kokoonpanoon.

–Mukana on hyvin vastuullisia ihmisiä, joiden kohdalla en usko, että tullaan näkemään ulostuloja, jotka loukkaavat ihmisyyttä, Elovaara sanoi.


Lue myös nämä


Kommentit (15)

  • Nimetön

    Alkaa olla sellaista hysteriaa noiden natsitervehdyksiä muistuttavienkin eleiden kanssa, että kauankohan tässä uskaltaa enää bussipysäkillä viittoa bussia pysähtymään ennen kun joku ottaa kuvan ja laittaa sen nettiin kertoen että kyse on natsitervehdyksestä?

  • Ökkelis

    Tuskinpa oli sellainen natsilainen tervehdys- voinee verrata kuvamateriaaliin tuolta 1920-1940 -luvuilta jos jaksaa vaivan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio