pirkanmaa

Terhi Kiemunki pyysi poliisia tutkimaan omat kirjoituksensa

Aamulehti

Perussuomalaisten pirkanmaalaisvaikuttaja Terhi Kiemunki on tehnyt poliisille tutkintapyynnön omista kirjoituksistaan.

Sisä-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko vahvistaa, että poliisi on vastaanottanut tutkintapyynnön.

Juurakko-Vesikon mukaan poliisi on kiireinen. Kiemungin jättämää tutkintapyyntöä ryhdytään selvittämään aikanaan.

- Se ei ole vielä aktiivisesti tutkinnassa, Juurakko-Vesikko sanoi perjantaina iltapäivällä.

Terhi Kiemunki lähetti perjantaina medialle tiedotteen, jossa hän ilmoitti pyytäneensä poliisitutkintaa omista kirjoituksistaan. Kiemunki kertoo pyytäneensä poliisia selvittämään, onko kirjoituksissa kyse rikoksesta.

Kiemungin nettikirjoittelu herätti voimakasta keskustelua palmusunnuntaina, kun Kiemunki arvosteli muslimityttöjen kiertämistä virpomassa. Pääsiäisenä Kiemunki julkaisi Uuden Suomen blogissaan rasistisen, islaminvastaisen kirjoituksen, jonka lehti pian poisti.

Terhi Kiemunki on Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja ja Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja. Lisäksi hän on kansanedustaja Lea Mäkipään (ps) eduskunta-avustaja.

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin hallitus käsittelee Kiemungin asemaa kokouksessaan sunnuntaina. Kiemunkia odotetaan henkilökohtaisesti paikalle selvittämään kirjoituksiaan.

Mäkipää on ilmoittanut miettivänsä Kiemungin asemaa.


Lue myös nämä


Kommentit (41)

  • Nimetön

    Siinäpä poliisin pienille resursseille oivaa käyttöä.

  • Nimetön

    Poliitikot paskovat näin käyttäytyessään täysin oman pesänsä. Onhan se ennekuulumatonta pyytää poliisia tutkimaan ikiomia puheitaan!
    Jos ihan tavallinen rivikansalainen tekisi samoin, hänet varmasti ohjattaisiin saman tien hoitoon, ja jos sinne olisi ruuhkaa, lääkäri määräisi odotusajaksi hänet ainakin sairauslomalle. Työpaikalle häntä ei turvallisuussyistä päästettäisi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet