Pirkanmaa

Tays lisää psykiatrian henkilökuntaa – Syynä lisääntyneet väkivallan uhkatilanteet

Jukka Ritola
Tays lisää psykiatrian henkilökuntaa – Syynä lisääntyneet väkivallan uhkatilanteet

Tampereen yliopistollinen sairaala.

Sakari IlkkaAamulehti

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt lisätä hoitohenkilökuntaa Taysin psykiatrian toimialueella. Syyksi kerrotaan lisääntyneet potilaiden ja henkilöstön turvallisuusriskit, jotka näyttäytyvät väkivallan uhkatilanteina.

Turvallisuusriskien kerrotaan nousseen, kun akuutit ja tahdosta riippumattoman hoidon potilaat keskitettiin yhteen sairaalaan. Psykiatrian toimialueelle lisätään syyskuun alusta seitsemän uutta vakanssia. Myös seuraavien vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmiin on tarkoitus suunnitella lisää vakansseja.

Sairaanhoitopiiri lisää myös lääkäreitä tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuualueelle, jossa on havaittu kuormittuneisuutta. Lisääntynyt työmäärä on näkynyt muun muassa irtisanoutumisina, pitkinä virkavapaina ja sairauslomina. Sairaanhoitopiiri lisää vastuualueelle viisi uutta lääkärin vakanssia syyskuun alusta alkaen.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Liinuli

    Minusta palkankorotusajankohta on aika erikoinen perusteluineen, sillä hoitohenkilökuntaanhan on kohdistunut hiljattain päinvastoin etujen laskemista. Jos samalla perusteella tarkastellaan muunkin henkilökunnan palkkoja, pitäisi muutoksen näkyä niissäkin.

  • Nimetön

    No jo oli aikakin, lisäykset eivät kuitenkaan vieläkään lähellekään riittäviä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio