Tässä kaikki Tampereen kuntavaaliehdokkaat – Lehto ei ole perussuomalaisten ehdokas

Tämä on oikaistu juttu Tampereen kuntavaaliehdokkaista. Tuoreista listoista oli uutinen myös 1.3. lehdessä. Keskusvaalilautakunnan skannaamista listoista oli erehdyksessä jäänyt pois kaksi sivua: kokoomuksen ja perussuomalaisten ehdokkaista. Myös yksi ehdokas mainittiin väärän puolueen ehdokkaaksi. Lisäksi juttuun on lisätty Vaihtoehto Tampere ry:n ehdokasmäärä ja valitsijayhdistyksien nimet.

Jussi Saarinen, Sari TorvinenAamulehti

Puolueet jättivät ilmoitukset kuntavaaliehdokkaistaan tiistaina. Ne käydään läpi ja tarkistetaan tulevien päivien aikana. Oheinen lista on vielä puoluiden jättämässä muodossa, eli kuvia puolueiden omista listoista.

Keskusvaalilautakunta ei pääse tutkimaan tänään listoja enempää. Syynä on kaupungin tietoliikenneongelma. Lautakunta arpoo ensi maanantaina puolueiden järjestykset. Viralliset listat se hyväksyy viikon päästä torstaina, eli 9. maaliskuuta. Julkaisemme viralliset ja helppolukuisemmat listat silloin uudelleen.

Tuolloin listoista on tarkistettu ehdokkaiden vaalikelpoisuus. Ehdokkaan on esimerkiksi oltava tamperelainen.

Tiistaina tehdyssä uutisessa oli virhe. Seppo Lehto ei ole perussuomalaisten ehdokas.

Kukin puolue, vaaliliitto tai yhteislista voi asettaa kuntavaaleissa ehdokkaita enintään puolitoista kertaa niin paljon kuin kunnassa valitaan valtuutettuja. Tampereella enimmäismäärä ehdokkaita kuntavaaleissa on sata.

Puolueista täydet sata ehdokasta listalleen ovat asettaneet sdp, vihreät, vasemmisto sekä kokoomus yhdessä rkp:n kanssa.

Perussuomalaisilla ehdokkaita on 64, keskustalla 54, kristillisdemokraateilla 40, skp:llä 19 ja Piraattipuolueella 19. Liberaalipuolue – Vapaus valita sai listalleen kolme ehdokasta ja Suomen Eläinoikeuspuolue kaksi. Uuden tulokkaan feministisen puolueen listalla on Tampereella yksi ehdokas.

Yhteislistoilla on ehdokkaita seuraavasti: Suomalaiset Ensin 2, Vaihtoehto Tampere ry 22 ja Tampereen Puolesta ry 37.

Tampereelta valtuustoon tavoittelee myös kolme ehdokasta kukin oman valitsijayhdistyksen kautta. He ovat Matti Grönfors, Aleksi Juppala ja Seppo Lehto.

Katso tästä kaikki ehdokkaat: keskusvaalilautakunnalle toimitetut ehdokaslistat

Keskusvaalilautakunta julkistaa viralliset ehdokaslistat 9. maaliskuuta. Julkaisemme viralliset luettelot sen jälkeen myös Aamulehden sivulla.

Kuntavaalit järjestetään 9. huhtikuuta.

Dosentin tärpit

Valtio-opin dosentti Pertti Timonen Tampereen yliopistosta kävi läpi Tampereen ehdokaslistat ja teki muutaman kiinnostavan huomion.

1. Demareista ehdolla on Pekka Kivekäs. Hän on ollut pitkään Tampereen virkamies, ja tuo nyt mukaan tärkeää osaamista, kun valtuustosta jää pois muita virkamiehiä.

2. Keskustan listalta mielenkiintoinen nimi on Jouni Ovaska. Hän on keskustan puoluesihteeri, mutta Tampereella varsin tuntematon.

3. Tietysti kokoomuksen Kalervo Kummola herättää monenlaisia tunteita. Voi olla, että kilpailee pormestarin paikasta. Hänellä on hieman erilainen linja kuin Anna-Kaisa Ikosella. Siinä saavat vihreät ja vasemmisto olla korvat höröllä, jos Kummola pääsee valtuustoon.

4. Vihreissä huomionarvoista on Oras Tynkkysen paluu sekä tietojenkäsittelytieteen emeritusprofessorin Pertti Järvisen ehdokkuus.

5. Perussuomalaisien listalla on Terhi Kiemunki, joka hiljattain erotettiin puolueesta. Lisäksi Veltto Virtanen voi herättää mielipiteitä.

Oikaisu 1.3.2017: Jutussa väitettiin aiemmin virheellisesti, että Seppo Lehto olisi perussuomalaisten vaalilistalla. Seppo Lehto ei ole perussuomalaisten vaaliehdokas.

Täydennys 1.3.2017 kello 11.09: Lisätty Tampereen puolesta ry:n ehdokkaiden määrä ja täydennetty ehdokaslistoja. Keskusvaalilautakunnan skannaamista listoista oli pudonnut sekä kokoomuksen että perussuomalaisten ehdokaslistoista yksi sivu pois.

Täydennys 1.3.2017 kello 15.11: Keskusvaalilautakunta ei tietoliikenneongelmien vuoksi pysty keskiviikkona tarkastamaan listoja. Jutussa luvattiin vähintäänkin osittain tarkistettuja listoja keskiviikon aikana, mutta keskusvaalilautakunta kertoi antavansa listat 9.3.

Täydennys 3.3.2017: Lisätty Vaihtoehto Tampere ry:n ehdokasmäärä ja valitsijayhdistyksien nimet.

Oikaisu 5.3.2017: Perussuomalaisilla on ehdolla viralliseen ehdokaslistaan 64, ei 62 ehdokasta.

Oikaisu 10.3.2017: Kristillisdemokraateilla oli ehdolla viralliseen ehdokaslistaan 40, ei 42 ehdokasta.


Lue myös nämä


Kommentit (29)

  • Nimetön

    Tarvitseeko tulevaisuudessakin toistaa samoja virheitö kun menneessä on tehty?

  • Nimetön

    Vielä yhden oikaisun voisi tehdä: Oras Tynkkynenhän ei sinänsä tee mitään paluuta, koska hän on parhaillaankin valtuuston jäsen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet