"Tamperekin saa kyllä osansa" – Rajut ukkoskuurot iskevät Pirkanmaalle alkuillasta

Lauantain auringonpaiste on vain tyyntä myrskyn edellä.

Aleksi Sanaksenaho
"Tamperekin saa kyllä osansa" – Rajut ukkoskuurot iskevät Pirkanmaalle alkuillasta

Lauantai-illalle on luvassa tämän kesän rajuimmat ukkoskuurot.

Kaisa UusitaloAamulehti

Perjantain lämmin sää oli niin sanotusti tyyntä myrskyn edellä. Lauantaiaamun auringonpaisteen ei kannata antaa hämätä, sillä tänään Suomeen odotetaan kesän tähän mennessä rajuimpia ukkoskuuroja.

–Näin epävakaista säätä en muista tänä kesänä olleen. Jos kesän aktiivisinta ukkoshetkeä täytyy etsiä, niin se tulee olemaan tämä ilta, sanoo Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine.

Forecan ennusteen mukaan rajut kuurot iskevät Pirkanmaalla lauantai-iltana. Tuulenvoimakkuus voi ukkoskuuron puuskissa nousta yli 20 metriin sekunnissa ja vettä tulla kymmeniä millejä lyhyessäkin ajassa.

–Helleilman kuuroista tulee tyypillisesti runsaita vesimääriä. Keskimäärin tuulenvoimakkuus ei ole mitenkään erityisen suuri, mutta puuskat ova oma lukunsa. Isoissa ukkoskuuroissa tuuli voi yltyä myrskylukemiin, Roine kertoo.

Sää kehittyy kohti rajuilmaa hitaasti pilvistyen.

–Päivän mittaan pilvisyys lisääntyy pikku hiljaa. Aamusella vesisateita on ainoastaan maan pohjoisosissa ja päivän aikana on aurinkoistakin. Pirkanmaalle kaikista epävakaisin ilma iskee arviolta kuuden jälkeen illalla, Roine sanoo.

Kun rajuilma sitten löytää Pirkanmaalle, ukkoskuuroja on luvassa sunnuntai-iltaan asti. Roineen mukaan pahimmat kuurot osuvat lauantai-illalle, mutta yksittäisiä kuuroja riittää vielä sunnuntaillekin. Sunnuntai-illan sadekuurot ovat kuitenkin heikompia eikä ukkosia ole luvassa yhtä paljon kuin lauantaina.

–Kaikkein pahimmat kuurot osuvat Etelä- ja Itä-Suomeen, mutta Tamperekin saa kyllä osansa, Roine toteaa.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Nimetön

    ”pahimmat kuurot osuvat lauantai-illalle”

    No kyllä nyt yöllä sataa enemmän kuin illalla. Vaikka ei kovin ihmeellisesti nytkään. Mistään myrskystä ei kyllä voi puhuakaaan.

  • Nimetön

    Aijaa, näkisi vaan ensimmäisenkin salaman, eikä vettäkään jaksanut ihmeemmin tulla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio