Tamperekin jonottomaksi? Näin kaavailee futistähtienkin omistama yritys

Ratinalla pelattavissa MM-karsintaotteluissa pääsee nauttimaan urheilusta ilman jonottamista. Tällaista lupaa espoolaisyrityksen mobiilisovellus Yonoton, joka tekee yhteistyötä Palloliiton kanssa.

Jukka Ritola
Tamperekin jonottomaksi? Näin kaavailee futistähtienkin omistama yritys

Ratina ruuhkautuu, kun fanit taittavat matkaa stadionille jalkapallon MM-karsintaottelun alla.

Noora TakamäkiAamulehti

Yonoton mahdollistaa ostosten, esimerkiksi ruokien ja juomien, tekemisen etukäteen ennen ottelua tai konserttia.

–Massatapahtumissa asiakkaat eivät saa palvelua haluamallaan nopeudella, Yonoton Oy:n toimitusjohtaja Teemu Karenius kertoo.

Jono-ongelmat haittaavat Kareniuksen mukaan viihtymistä ja tapahtumista nauttimista. Asiakkaalle Yonoton tarjoaa helpotusta jonottamiseen. Mukana oleville yrityksille jonojen lyhentäminen onnistuu ilman lisäresursseja.

–Yonottoman avulla ohitetaan kaksi hidasta vaihetta, palvelun valinta ja maksutilanne. Kun nämä on tehty etukäteen sovelluksessa, jää asiakkaalle vain nouto ja yritykselle tuotteen valmistus, Karenius vakuuttaa.

Nopeat kasvuhaaveet

Jonottomuudella pyritään kattavasti suomalaiselle urheilukentälle. Sovellus on käytössä muun muassa Ratinan stadionilla jalkapallon MM-karsintaotteluissa, Telia 5G Areenalla Helsingissä ja muutamilla Liigan jääkiekkoseuroilla. Myös Helsingin uimastadionilla ja Turun maauimalassa Yonoton on jo käytössä.

–Kesäkaudella maauimalat ovat suosittuja ja meille mielenkiintoisia kumppaneita. Näin on myös Tampereen tulevan maauimalan osalla. Katsotaan, mitä saamme aikaan, Karenius toteaa.

Yonottoman omistajaportaassa vaikuttavat huippujalkapalloilijat Teemu Pukki ja Lukas Hradecky. Tähtipelaajien kanssa ulkomaille tähdätään vielä kuluvan vuoden aikana.

–Tavoitteenamme on tehdä maailmasta jonoton paikka, Karenius sanoo.


Kommentit (1)

  • Paljasjalkainen

    Tamperelainen sanoo, että ”Ratinassa pelattavissa MM-karsintaotteluissa”.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio