Raili Roth, Anu Leena Koskinen, Heidi PesonenAamulehti

Tampereen uusi yliopisto on Tampereen uuden yliopiston nimi.

Nimi paljastui torstaina Tampere3:n perustamiskirjan allekirjoittamistilaisuudessa. Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen kertoi nimen Tampereen Raatihuoneella torstaina.

Nimi on englanniksi Tampere New University, Ikonen kertoi.

Säätiöyliopiston nimi tulee vielä eduskunnan päätettäväksi. Tarkoitus on, että yliopiston perustamiseen liittyvät lait saadaan eduskunnan käsiteltäviksi ennen kansanedustajien kesälomia, kertoi Tampere3-hankkeen strategisen johtoryhmän puheenjohtaja Kari Neilimo. Tamperelaisten korkeakoulujen yhdistymisessä otettiin merkittävä askel torstaina, kun Tampereen korkeakoulusäätiö perustettiin.

Säätiöön on tarkoitus yhdistää Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto. Ne muodostavat uuden yliopiston, joka omistaa pääosin myös Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK).

Nimestä on ollut Tampere3-prosessissa ainakin kulisseissa kiistaa. Tampereen yliopisto olisi halunnut pitää nimen ennallaan. Myöhemmin se ehdotti nimeksi Tampere-yliopistoa. Teknillinen yliopisto puolestaan ehdotti nyt valittua nimeä Tampereen uusi yliopisto.

Esillä oli myös muun muassa Koski-yliopisto.

Säätiön perustajat allekirjoittivat torstaina Tampereen Raatihuoneella säätiön perustamiskirjan ja hyväksyivät säätiölle säännöt. Perustajia ovat Suomen valtio, Tampereen kaupunki, Teknologiateollisuus, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö sekä 17 muuta yhteisöä ja säätiötä, joihin lukeutuu muun muassa Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Tampereen kaupungin on tarkoitus luovuttaa säätiön haltuun omistamansa ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeet.

Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Risto Siilasmaa pitää Tampere3:a tärkeänä koko Suomelle:

 

Lue myös nämä


Kommentit (26)

  • Nimetön

    Onhan tuo parempi kuin ei mitään, tuo uusi yliopisto.

  • Juk3

    Kansainvälinen lyhenne ilmeisesti TNU, Tamperelaisittain Tenu vaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio