Tampereen NNKY:n Itu-toiminta huomioitiin Pirkanmaan Minna Canth -palkinnolla

Merja ojala / Aamulehden arkisto
Tampereen NNKY:n Itu-toiminta huomioitiin Pirkanmaan Minna Canth -palkinnolla

Minna Canthin patsas on Tampereella Hämeenpuistossa.

Annu LaineAamulehti

Minna Canth on ainoa suomalaisnainen, jolla on oma liputuspäivä – sitä vietetään tänään sunnuntaina 19. maaliskuuta.

Tamperelaissyntyistä Canthia juhlistettiin Tampereella sytyttämällä Canthin patsaalle Hämeenpuistoon valot, jotta patsas tulee paremmin esiin.

Näsin salissa Minna Canth elää! -juhlaseminaarissa luennoivat tasa-arvoteemoista Aamulehden entinen päätoimittaja Jorma Pokkinen, kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim sekä yrittäjä Jutta Gustafsberg. Tapahtuman päätteeksi paljastettiin Pirkanmaan Minna Canth -äänestyksen voittaja. Palkinnon sai Tampereen nuorten naisten kristillisen yhdistyksen NNKY:n Itu-toiminta, joka liittyy nuorten naisten yllätysraskauden ehkäisyyn ja yksinhuoltajaäitien tukemiseen. Itu-aktiivit vetävät muun muassa abortin tehneiden naisten tukiryhmiä.

Tampereen NNKY on kristillinen naisjärjestö, jonka tavoitteena on toteuttaa kristillistä sisaruutta elämän eri alueilla. Yhdistys tarjoaa sosiaalisia palveluja ja järjestää harrastustoimintaa, kursseja ja tapahtumia kaikenikäisille.

Raadin kriteerit: rohkeus, innovatiivisuus ja tuoda esiin piiloon jääneitä yhteiskunnallisia asioita.

Moro sai 45 ehdotusta Canthiksi

Moro -lehti ja Museokeskus Vapriikki järjestivät vuonna 2014 kilpailun, jossa etsittiin Tampereen kautta aikain vaikuttavinta naista. Tampereen ykkösnaiseksi valittiin silloin selkeällä äänienemmistöllä Minna Canth. Nyt Moro -lehti etsi pirkanmaalaista henkilöä tai naisjärjestöä, joka on tehnyt hyvää Canthin henkeen.

Minna Canth (1844–1897) oli suomalainen kirjailija, lehtinainen, liikenainen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Canthin elämäntyö on vaikuttanut suuresti Suomen kehittymiseen tasa-arvon ja koulutuksen pioneeriksi maailmalla.

Tapahtuman järjesti SI Tammerkoski, Naisten Pankki Tampere, Tampereen Kokoomuksen Naiset, Tampereen Suomalaisen Klubin Klubinaiset ja Tampereen Seudun Sotilaskotiyhdistys.

Korjaus 20.3. kello 9:46 poistettu otsikosta poistettu sana seurakuntien. NNKY ei ole seurakuntien toimintaa.


Kommentit (14)

  • Antti Linkola

    The World YWCA is an organization of women of all faiths, who work to create justice, gender equality and a more peaceful world. We call on the international community to affirm and protect human rights and international law for all people.
    Tämä tiedoksi taustoista!

  • Nimetön

    Artikkelissa on ensinnäkin virhe, Järjestö ei tee raskaudenehkäisytyötä ts. ei siis jaa ehkäisyneuvontaa kriisiraskauksien välttämiseksi, mikä olisikin hienoa. Itu-projektin ja NNKY:n toiminta-ajatuksen juuret kun ovat juuri abortin- ja ehkäisytietoudenvastaisessa amerikkalaisessa konservatiivikristillisyydessä.

    Konservatiivikristittyjen sukupuolikäsitys perustuu raamatulliseen ”luonnonjärjestykseen” ts.naisen alemmuuteen mieheen ja USA:ssa myös hedelmöittyneeseen munasoluun nähden. Näitä Suomessa nykyään syrjinnäksi luettavia aatteita vastaan Minna Canth itse ihan Wikipediastakin tarkistettujen tietojen perusteella juuri taisteli, joten leuka kyllä loksahti auki tästä uutisesta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio