Pirkanmaa

Tampereen pormestarineuvottelut käyntiin tänään, kaikki ryhmät yhä mukana: ”Kotiläksyt tehty hyvin”

Alkuasetelmat näyttävät rakentavilta. Sosiaalidemokraattien mukaan muut ryhmät ovat tehneet ”kotiläksynsä hyvin”.

JUKKA VUOKOLA/Arkisto
Tampereen pormestarineuvottelut käyntiin tänään, kaikki ryhmät yhä mukana: ”Kotiläksyt tehty hyvin”

Sanna Marinin halu pysytellä valtakunnanpolitiikassa avasi eläkkeelle jo kerran jääneelle Lauri Lylylle tien Tampereen pormestariehdokkaaksi. Lyly käynnistää neuvottelut toden teolla perjantaina aamulla.

Jorma Huovinen Aamulehti

Tampereen sosiaalidemokraattien pormestariehdokas Lauri Lylyn vetämät pormestarikoalitioneuvottelut käynnistyvät toden teolla perjantaiaamuna kello 8.30 kaupungin virastotalolla.

- Neuvottelujen ensimmäinen kierros käynnistyy niin, että tapaan muut valtuustoryhmät yksitellen perjantain, maanantain ja tiistain aikana. Ryhmien vastaukset kysymyspatteriini sain torstaina, ja nyt tutkimme vastausten sisällön tarkkaan yhdessä. Lisäksi toivon ryhmien tuovan esiin erityiset kynnyskysymyksensä.

Lyly ei halua lähteä kommentoimaan valtuustoryhmiltä saamiaan vastauksia, mutta niiden pohjalta on luotavissa hyvä yhteistyöpohja.

– Vastaukset ovat rakentavia ja tähtäävät Tampereen parhaaksi erilaisin painotuksin.

Myös sosiaalidemokraattien kunnallisjärjestön puheenjohtaja Atanas Aleksovski on tyytyväinen muiden poliittisten ryhmien vastauksiin.

– Sekä muut ryhmät että me olemme tehneet kotiläksymme hyvin. Saadut vastaukset on analysoitu, ja lisäkysymykset kullekin neuvotteluryhmälle ovat valmiina, sanoo Aleksovski.

Tampereen vihreä valtuustoryhmä julkisti jo omat neuvottelutavoitteensa. Kynnyskysymyksiä ovat koulutus ja kaupunkikehitys.

Vihreät haluavat aloittaa seuraavan valtuustokauden aikana raitiotien toteutusvaiheen Lentävänniemeen ja jatkolinjausten yleissuunnittelun esimerkiksi Härmälän ja Linnainmaan suuntiin.

Kaupungin tulisi vihreiden mielestä tavoitella myös hiilineutraalia kaupunkia vuoteen 2030 mennessä.

Lauri Lylyn avainkysymykset koalitioneuvotteluihin koskivat muun muassa kaupungin talouden tasapainotustoimia sekä ehdotuksia työpaikkojen luomiseksi ja työttömyyden alentamiseksi.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Menneen talven lumia

    Lyly kävi Kiky-neuvotteluja useaan otteeseen puolitoista vuotta saamatta mitään aikaiseksi. Ei ensimmäistäkään ideaa tai ehdotusta tilanteen parantamiseksi. Tampere tarvitsee visioita ja ideoita kohti tulevaisuutta, ei itsetarkoituksellisia neuvotteluita.

  • Citizen Kane

    Minusta ehdokkaat ovat huonoja – siinä mielessä, että kansainvälinen kokemus ja kielitaito ovat vähäiset. Tämän päivän suomalaisen kaupungin ja johdon tulee olla aktiivinen kansainvälinen toimija – sujuva diplomaatti joka on esimerkiksi opiskellut ja työskennellyt ulkomailla ja osaa sujuvasti vähintään englannin- ja ruotsinkieltä.
    Paljon enemmän soisi olevan talouden, tieteen ja käytännön arkipäivän yhteistyötä esimerkiksi ystävyyskaupunkien kanssa. Aito kansainvälisyys tulee vain kansalaisten aidon käytännön toiminnan kautta.
    Luin jostain että Eteläpuisto paikkana on ollut muinaisten pirkkalaisten pyhä paikka – jossa on iät ajat vietetty uhrimenoja, ”juhannustansseja”. Pyhäjärven rannoilta ovat pirkkalaiset paikalle soutaneet ja kokoontuneet. On sellaisenaan aivan upea – ja todellakin, jonkinlainen pyhä tunne tulee aina kun sinne nousee järveä ja taivasta ihastelemaan. On esittelemisen arvoinen paikka ulkomaisille vieraille, kunhan paikan historia tunnustetaan ja nostetaan esiin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio