Tampereen päättäjien palkkioihin esitetään reilua korotusta – Valtuuston puheenjohtajalle 8000 euroa

Tatu AiroAamulehti

Tampereen luottamushenkilöiden palkkioita esitetään korotettaviksi. Asiasta tiedottaa Tampereen kaupunki.

Korotetut palkkiot otettaisiin käyttöön kevään kuntavaalien jälkeen kesäkuun alussa, kun uusi valtuustokausi alkaa.

Tampereen kaupunginhallitus käsittelee esitystä kokouksessaan maanantaina.

Esityksen mukaan kaupunginvaltuuston kokouspalkkio nousisi 180 eurosta 220 euroon sekä lautakuntien ja johtokuntien kokouspalkkiot 130–150 eurosta 180 euroon. Vaalilautakuntien palkkio nousisi 140 eurosta 160 euroon.

Vuosipalkkioita korotettaisiin siten, että valtuuston puheenjohtaja saisi vuosittain 8 000 euron korvauksen nykyisen 6 000 euron sijaan. Kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtajien vuosipalkkiot nousisivat 2 000 eurosta 3 000 euroon sekä kaupunginhallituksen jäsenten vuosipalkkio 1 800 eurosta 2 500 euroon. Tulevan kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtajalle maksettaisiin 5 000 euron vuosipalkkio ja varapuheenjohtajalle 2 500 euron vuosipalkkio. Lauta- ja johtokuntien puheenjohtajien vuosipalkkio nousisi 2 000 eurosta 3 000 euroon.

Pormestarin palkka esitetään pidettäväksi ennallaan. Apulaispormestareiden palkkaa esitetään korotettavaksi nykyisestä 6 511 eurosta 7 500 euroon kuukaudessa. Pormestari ja apulaispormestarit eivät saa kaupungin luottamustehtävistä kokouspalkkioita.

Lisäksi esitykseen sisältyvät seuraavat muutokset: kokousten jatkuessa yli kolme tuntia maksetaan jokaisesta alkavasta kahden tunnin jaksosta 50 prosentilla korotettu palkkio. Jos kokouksen aikana luottamushenkilön tilalle tulee varavaltuutettu, palkkio puolitetaan heidän kesken.

Tampereella palkkioita korotettiin viimeksi vuonna 2009. Palkkioista päätetään kaupunginvaltuustossa neljän vuoden välein. Nyt tehtävä päätös ei koske nykyisiä luottamushenkilöitä, ellei heitä valita uudelleen kevään kuntavaaleissa. Luottamushenkilöiden määrä vähenee kaupungin toimintauudistuksen seurauksena noin 30 henkilöllä.

”Korotukseen selkeä tarve”

Esitystä uudeksi palkkiosäännöiksi on valmistellut valtuustoryhmien valitsema työryhmä, johon on kuulunut valtuutettuja, jotka eivät ole ehdolla kevään kuntavaaleissa. Työryhmän puheenjohtaja oli Seppo Salminen (sd.). Jäseninä olivat Timo Hanhilahti (kesk.), Riitta Koskinen (kok.), Irene Roivainen (vihr.) ja kaupungilta eläköitynyt tarkastusjohtaja Keijo Lappalainen. - Samat palkkiot ovat olleet kahdeksan vuotta. Korotukseen on selkeä tarve. Kannattaa muistaa, että kokouksissa ja luottamuselimissä edustavilla voi olla yhtä kokousta kohden useita lähtöjä kotoa – monia tapaamisia, Hanhilahti perustelee.- Oleellista ei ole palkkion suuruus vaan se, paljonko siitä tulee hyötyä kuntalaisille. Jos palkkiota korotetaan, odotetaan, että toimitaan ahkerasti ja tehokkaasti kunnan hyväksi, jatkaa Hanhilahti, joka toimi aikanaan itsekin apulaispormestarina.

- Työviikkoni saattoi olla 75 tuntia. Jos muut tekevät työtä samalla ahkeruudella, korvaus on ihan oikeassa suhteessa.

Muokkaus 2.2.2017 klo 16: Lisätty Hanhilahden kommentit.


Lue myös nämä


Kommentit (61)

  • jarmo.t.

    Pormestarin palkka esitetään pidettäväksi ennallaan. Apulaispormestareiden palkkaa esitetään korotettavaksi nykyisestä 6 511 eurosta 7 500 euroon kuukaudessa. Pormestari ja apulaispormestarit eivät saa kaupungin luottamustehtävistä kokouspalkkioita.
    Nämä turhat työpaikat ovat kalliita Tampereen veronmaksajille kun samaan aikaan oon ——-Tampereen kaupungin johtajaia konsernin johatjan lisäksi 9 muuta johtajaa niin mihinkä tarvitaan poliittisia täyspäiväisiä pormestareita, ei mihinkään. Toinen vaihtoehto on sitten luopua ammattij taitoisista ohtajista. Turhia päällekkäisyyksiä. Samalla vähennetään tärkeitä duunareita ja rakennetaan Pormestarin käskystä turhia kalliita kavennuksia ja maauimalla, satojen uimarantojen kaupunkiin.

  • Nimetön

    demarit sitten alko reippaasti heti puoluekokouksen jälkeen .palkat tuplataan puolueessa ei koske rivimiestä

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio