Pirkanmaa

Tampereen ex-virkamies voitti kaupungin kilpailutuksen – "Siinä voi nähdä ristiriidan, jos haluaa"

ILKKA LAITINEN
Tampereen ex-virkamies voitti kaupungin kilpailutuksen – "Siinä voi nähdä ristiriidan, jos haluaa"

Teiskon lentokentällä oli aktiivista toimintaa vuoteen 2014. Tämä kuva on otettu vuonna 2013, jolloin kentälle saatiin uudet maalaukset.

Tatu Airo Aamulehti

Tampereen sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta valitsi vuonna 2013 Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskuksen palveluntuottajaksi Vauhtipuisto ry:n, jota johtaa kaupungin entinen maanhankintapäällikkö Ahti Laakso. Toimintaa Teiskon Kaanaassa pyörittivät aiemmin paikalliset harrasteseurat. Kaupunki kuitenkin halusi, että toiminnoille valitaan vetäjä kilpailutuksella. Kilpailutuksessa kakkoseksi jäi harrasteseuroista muodostettu Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskus ry Timoke.

Vauhtipuisto saa kaupungilta 75 000 euroa vuodessa tukea ilmailu- ja moottoriurheilutoiminnan pyörittämiseen. Täysi tukisumma on maksettu, vaikka ilmailua ei ole ympäristöluvan puutteen takia voitu järjestää. Moottoriurheilua on järjestetty.

Vauhtipuiston puheenjohtaja Ahti Laakso toimi Tampereen maanhankintapäällikkönä vuoden 2011 loppuun ja siirtyi sen jälkeen metsäteollisuusyhtiö UPM:n palvelukseen. Maanhankintapäällikkönä hän oli tekemisissä Teiskon moottori- ja ilmailukeskuksen asioiden kanssa.

Laakson mukaan hänellä oli sama rooli kuin nykyisellä viranhaltijalla Ari Kilvellä. - Toimin maanomistajan edunvalvojana. Muun muassa olin kiinteistötoimen edustajana tekemässä vuokrasopimuksia silloin kun Timoke ry perustettiin työryhmän seurauksena.

Laakso ei näe roolissaan ristiriitaa.

- Kilpailutus käytiin yli vuosi sen jälkeen kun olin lähtenyt kaupungin palveluksesta. On kaukaa haettu kortti, että sillä olisi jotain merkitystä.

Näkeekö asiassa ristiriitaa apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki (vihr.)?

- Siinä voi nähdä ristiriidan, jos haluaa. Kilpailutuksesta valitettiin markkinaoikeuteen, mutta kaupungin päätös piti. Asiaa on siten tarkasteltu monelta suunnalta. Sen ei ole todettu olevan hyvän hallinnon vastaista.

Markkinaoikeus katsoi, että Laakson rooli entisenä työntekijänä ei ole tehnyt kilpailutuksesta epätasapuolista tai syrjivää, koska ei ole ilmennyt, että hänellä olisi ollut roolia kilpailutuksen toteuttamisessa.

Markkinaoikeus hylkäsi Timoke ry:n tekemän valituksen.


Lue myös nämä


Kommentit (14)

  • Nimetön

    Haitankärsijänä annoin oman kannanottoni Maaseutuohjelmaa laadittaessa ja hankintamenettelyn aikana kerroin näkemykseni asioista kaupungin hankintayksikölle. Vastustin Pohjois-Teiskon uhraamista moottoriurheilulle ja vastustin nykyisen toimijan tuloa. Kaikelle mitä sanoin viitattiin kintaalla. Timo Hanhilahden ympärille syntynyttä hyvävelikerhoa kuunneltiin kerta toisensa jälkeen.

  • Nimetön

    Kuonka monta jäsentä tässä Vauhtipuisto r.y.:ssä on, ja ketä he ovat, ja onko heillä kytköksiä Tampereen kaupunkiin? Pitääkö paikkansa että yhdistyksessä on alle 10 jäsentä?

    Ketkä toimivat vauhtipuiston hallituksessa? Onko siellä kaupungin virkamiehiä, kuten väitetään?

    Teettääkö Vauhtiuisto kaupungin rahoilla isoja, satojen tuhansien eurojen, urakoita, kuten väitetään? Jos tekee, kuinka rahojen käyttöä valvotaan, ja noudatetaanko julkisten hankitojen kilpailutuksen avoimuussäännöksiä?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio