pirkanmaa

Tampere3-nimisotkuun uusi mutka: Ammattikorkeakoulua ei voida markkinoida yliopistona

Kati KalliosaariAamulehti

Tampereen ammattikorkeakoulun (Tamk) hallitus ottaa kantaa uuden Tampere3-korkeakoulun nimeen kokouksessaan ensi torstaina. Tampereen yliopiston hallitus on ehdottanut nimeksi Tampere-yliopistoa. Tampereen teknillisen yliopiston esitys on Tampereen uusi yliopisto.

Tampereen ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja, rehtori Markku Lahtinen ei innostu nimipohdinnasta.

- Uusi yliopistoyhteisö tulee muodostumaan ammattikorkeakoulusta ja yliopistosta. Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston hallitusten nimipohdinta kohdistuu nyt tässä yliopistoon eikä näiden kolmen toimijan yhteisöön. Se on kokonaan eri pohdinta, Lahtinen korostaa.

Lahtinen muistuttaa, että ammattikorkeakoulutoimintaa ei Suomen lain mukaan voida markkinoida nimellä yliopisto. Englannin kielessä tätä rajoitusta ei ole.

- Jos mukana ovat Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu, niin englanniksi yhteisöstä voitaisiin puhua nimellä Tampere Universities.

Mitä mieltä Lahtinen on uudelle korkeakoululle esitetyistä nimistä?

- Jokaisessa nimessä on omat hyvät ja huonot puolensa. Maailma on täynnä yliopistojen nimiä, jotka eivät minkäänlaisia kielioppisääntöjä täytä.

Korjaus 8.10.2016 kello 18.30: Tampereen teknillinen korkeakoulu muokattu Tampereen teknilliseksi yliopistoksi.


Kommentit (19)

  • Mikko

    Ja jos olis Clover University on New Technology, niin… 🙂

  • Dos N.N.

    Heh, mites olisi Tampere Institute of Technology (TIT) 😉

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet