Pirkanmaa

Tampere-talo vastaa kritiikkiin: ”Naisten asian edistäminen parantaa myös miesten elämänlaatua”

Mielipide: Toisin kuin Juha Veli Jokinen kirjoituksessaan väitti, Tampere-talossa järjestettävä Women of the World -festivaali on tasa-arvoinen.

ILKKA LAITINEN/arkisto
Tampere-talo vastaa kritiikkiin: ”Naisten asian edistäminen parantaa myös miesten elämänlaatua”

Tampere-talon johtaja Paulina Ahokas on yksi kirjoittajista, jotka vastaavat väitteisiin, että Tampere-talossa järjestettävä festivaali syrjisi miehiä.

Paulina AhokasPauliina StåhlbergRosa Meriläinen

Juha Veli Jokinen nosti mielipidekirjoituksessaan ( Aamulehti 26.2.2017) esiin 11.–12. maaliskuuta Tampere-talossa järjestettävän Women of the World -festivaalin. Jokisen mukaan festivaali on epätasa-arvoinen, koska järjestäviin tahoihin ei kuulu “yhtäkään miesjärjestöä tai miesten näkemystä edustavaa tahoa”.

Tavoitteena on juhlistaa tasa-arvon kehittymistä Suomessa, joka on kansainvälisesti katsoen ollut hieno edelläkävijä naisten aseman ja sukupuolten välisen tasa-arvon edistäjänä. Tutkimusten valossa naisten ja tyttöjen asian edistäminen tasapainottaa yhteiskuntia ja parantaa kaikkien elämänlaatua, myös miesten ja poikien. Tiukat sukupuoliroolit ja määritelmät sekä epätasa-arvo eivät ole kenenkään etu.

WOW-festivaalin sisältö on toteutettu kaikille avoimella prosessilla, johon osallistui lähes 700 ihmistä ja yli 200 erilaista tahoa ympäri Suomen, sekä naisia että miehiä.

Festivaalin toteuttavat Tampere-talon lisäksi feministinen ajatushautomo Hattu ja Suomen Lontoon instituutti yhdessä lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Festivaali on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Sitä tukevat valtioneuvoston kanslia ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

WOW-festivaalilla keskustellaan laajasti eri sukupuolten ja sukupuoli-identiteettien vaikutuksesta yksilöiden kokemuksiin.

Kirjoituksessaan Jokinen viittaa myös ISOT-hankkeeseen, joka yhteistyössä WOW Finlandin kanssa lahjoitti Suomen yhdeksäsluokkalaisille palkitun nigerialaiskirjailijan Chimamanda Ngozi Adichien teoksen Meidän kaikkien tulisi olla feministejä. Kirja käsittelee sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyviä kysymyksiä, edistää kulttuurista moninaisuutta sekä nostaa esiin tärkeitä huomioita eriarvoisuudesta.

Kotimaassa on tärkeä viedä eteenpäin myös miesten ja poikien asiaa, kuten myös edistää muunsukupuolisten ja naisten tasa-arvoisuutta. Yhden tasa-arvoisuuden lisääminen ei ole toisilta pois. WOW Finlandiin ovat kaikki tervetulleita, emme järjestäjinä määrittele sukupuolirajoja saati -normeja.

Kirjoittajat ovat Tampere-talo Oy:n toimitusjohtaja, Suomen Lontoon instituutin johtaja ja Ajatushautomo Hatun johtaja


Lue myös nämä


Kommentit (15)

  • äiti

    On näköjään taas mennyt puurot ja vellit sekaisin. Minä näen feminismin sekä miesten että naisten hyvinvoinnille erittäin tärkeänä. Keneltä on pois mitä? Ja niistä Milon mielipiteitä en taida paljon perustaa, eli en yhtään. Mielestäni vastenmielinen.

  • Nimetön

    Sain jälkikäteen todeta olevani ns. Positiivisen syrjinnän uhri, minut valittiin yritykseen töihin koska olin nainen. Arvatkaapa tunsinko vihaa vai ylpeyttä?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet