Tampere-Pirkkalan matkustajamäärä kasvaa - Lentoyhteys Malagaan on yhä mahdollinen

Räjähtävästä kasvusta ei vielä voi puhua, mutta suunta on taas ylöspäin.

Air Baltic
Tampere-Pirkkalan matkustajamäärä kasvaa - Lentoyhteys Malagaan on yhä mahdollinen

Air Baltic on saanut uutta eloa Tampere-Pirkkalan kentälle.

Sami SuojanenAamulehti

Tampere-Pirkkalan lentokentän matkustajamäärä kääntyy lievään nousuun tänä vuonna. Näin arvioi Tampereen kaupunkiseudun lentoliikenteen kehittämisestä vastaava johtaja Marja Aalto Tredeasta.

Aallon työnä on markkinoida Tampere-Pirkkalan kenttää ja houkutella uusia lentoja kentälle.

Tampere-Pirkkalan kentän mahalasku koettiin viime vuonna, kun kentän kautta kulki vain 208 930 matkustajaa. Se oli melkein 42 prosenttia vähemmän kuin 2015. Vuosi 2016 oli pohjanoteeraus vuosikausiin.

Kentän ennätys osui vuoteen 2008, jolloin sitä käytti 709 356 matkustajaa kiitos halpalentoyhtiö Ryanairin. Kentän käyttö on laskenut sitä mukaa kun Ryanair on vähentänyt tarjontaansa.

–Tämän vuoden matkustajamäärä asettunee 225 000-230 000 matkustajan tuntumaan. Hyppäykset eivät ole tähtitieteellisiä, mutta suunta on oikea. Alkuperäinen tavoitteemme tälle vuodelle oli pysäyttää lasku ja säilyttää vuoden 2016 taso, Aalto toteaa.

Matkustajamäärän kasvua selittää muun muassa kuutena päivänä viikossa lennettävä Air Balticin yhteys Riikaan. Se aloitti maaliskuussa tänä vuonna. Aalto sanoo, ettei hänellä ole lupaa puhua Tampere-Riika-lentojen matkustajamääristä, mutta:

–Se on mennyt odotuksia paremmin, Aalto luonnehtii.

Air Balticin viestintäosasto tarjoaa hyvin samanlaista vastausta.

–Tampere-Riika on mennyt yli odotusten ensimmäisen kuukauden aikana, mutta oikea arvio reitin toimivuudesta voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun kokemuksia on koko vuodelta, viestintäpäällikkö Alise Briede vastaa sähköpostitse.

Brieden mukaan yhtiö ei anna reitistä tarkkoja matkustajamääriä. Air Baltic aikoo lentää reittiä kuudesti viikossa koko vuoden.

Pirkanmaalla on pitkään puhuttu ja odotettu reittiä Espanjan Malagaan.

–Malaga on yhä mukana kuvioissa. Sitä ei ole unohdettu. Lento on pitkä. Sen saaminen kannattavaksi vaatii töitä.

Pitkä lento ei kestä siirtolentoja käytännössä lainkaan, koska kaikki ylimääräinen koneen siirtely nostaa kustannuksia.

Tampere-Pirkkalasta on nykyisin suorat reittilennot Riian lisäksi Helsinkiin (Finnair), Tukholmaan (SAS), Budapestiin (Ryanair) ja Bremeniin (Ryanair).

Lisäksi kentältä lennetään lomalentoja. Apollomatkojen ohjelmassa on Kreeta elo-syyskuussa ja TUI:lla Gran Canaria ja Teneriffa koko talvikauden. Matka-Vekalle tulee useita kohteita talvikaudella. Malagaan haluaville on Tampereelta Fugefest-lennot 16.–23. lokakuuta. Lisäksi Matkapoikien Riian pakettimatkoja lennetään Tampereelta.

–Muutamia yksittäisiä lyhempiä lentosarjoja valmistellaan vielä. Toivon mukaan ne vahvistuvat myös tähän joukon jatkoksi, Aalto sanoo.


Lue myös nämä


Kommentit (12)

  • Nimetön

    Pirkkalaan ei kaivata yhtään enempää lentoliikennettä. Kenttä on jo nyt kunnan suurin ympäristön saastuttaja. Kunnolliset haittaverot näille ympäristöä huvikseen saastuttaville.

  • PENA

    Kyllähän syy on selkeä, monopolin vuoksi ryanairille ei haluta antaa edullisempia hintoja, vaan pyydetään täydet hinnat. Irkut äänestävät jaloillaan ja siirtyvät fiksumpiin kohteisiin.

    Sensijaan hakataan miljoonia rahaa terminaaliin ja huvittavaan markkinointiin. Jos nuo rahat olisi kohdistettu oikein täältä olisi edelleen paljon kohteita, mutta ei. Virkamieskoneiston riemuvoitto taas, bisnelogiikka unohtui byrokratian tieltä ja Tamperelaiset sahaa taas vantaalle autoillaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio