Tällaiset terveiset ”ylipalkattu” hoitaja lähettää EK-pomolle ja muille miljonääreille

”Suomea ei saada jaloilleen nyysimällä sairaanhoitajan kukkarosta lisäropo valtion ja yritysten kassaan.”

Elias Lahtinen
Tällaiset terveiset ”ylipalkattu” hoitaja lähettää EK-pomolle ja muille miljonääreille

1,6 miljoonaa euroa vuonna 2015 tienanneen Elisan toimitusjohtajan Veli-Matti Mattilan mielestä suomalaisten palkansaajien palkoissa on 10–15 prosenttia ilmaa.

Jorma HuovinenAamulehti

Kouluttaja, tietokirjailija ja sairaanhoitaja Jan Holmberg pitää Tehyn verkkolehden Mainio-blogissaan Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajan Veli-Matti Mattilan

kertomia näkemyksiä pöyristyttävänä.

1,6 miljoonaa euroa vuonna 2015 tienannut Elisan toimitusjohtaja Mattila väitti suomalaisten palkoissa olevan 10–15 prosenttia ilmaa.

- Ahneudella ei näytä olevan rajaa, kun paikallisen sopimisen, työehtojen heikentämisen, tulojen laskemisen ja eläkeiän nostamisen rikkinäinen levy soi miljonäärien edustussaunassa. Pian kolme vuotta on tehty työntekijöiden kanssa nollapalkkaratkaisu hallituksen lyödessä löylyä kiukaalle. Sairaanhoitajana olen alistunut palkkamalttiin, Holmberg kirjoittaa blogissaan.

Blogistin mielestä tuottavuutta saataisiin, kun leikattaisiin ketterästi johtajien palkkoja, palkkioita, luontaisetuja ja muita tulovirtoja. Jokainen johtaja voisi hänen mielestään näyttää esimerkkiä ja leikata palkkansa jokaisen suomalaisen keskimääräiselle tulotasolle eli vajaaseen 3 000 euroon kuukaudessa.

- Suomea ei saada jaloilleen nyysimällä sairaanhoitajan kukkarosta lisäropo valtion ja yritysten kassaan. Että tällaisia kiky-terveisiä ”ylipalkatulta” sairaanhoitajalta sinne yritysjohtajien ja lobbareiden ideariiheen. Tätä voi tietenkin olla vaikea sulattaa, kun ideariihestä maksettava kokouspalkkio voi olla suurempi kuin sairaanhoitajan koko kuukausiansio, päättää Jan Holmberg bloginsa.


Lue myös nämä


Kommentit (28)

  • Nimetön

    Ja tällaiset sairaanhoitajat meillä on. En yhtään ihmettele enää kaikkia pieniä onnettomuuksia ja väärinannosteltuja lääkkeitä. Ei ymmärretä mitä on kirjoitettu. Mattila ei ollut palkkoja leikkaamassa. Hän vain totesi, että suomalaisten palkat ovat 10-15% yläkanttiin siitä mikä on Oy Suomi Ab yritysten kilpailukyky – ja tämäkin siis keskimäärin. Mattilakin totesi, että on aloja joissa tämä ylipalkka ei pidä paikkaansa.

    Mutta näin populismin aikana on helppo olla ymmärtämättä luettua – tai sitten käyttää sanomaa väärin tahallaan – ja takoa se eteenpäin massalle joka ei viitsi tarkistaa alkuperäistä artikkelia. Suomalaiset sitä saa mitä tilaa. Kunnallisvaalit tulossa, miettikää kenelle äänenne annatte.

  • Hannele

    Jos johtajan palkka nousee,kun tulee hyviä tuloksia,niin kait se laskeekin,kun tilanne normalisoituu ja laskee kun tilanne huononee. Mutta hoitajalla laskee koko ajan riippumatta tuloksesta.Työmäärä lisääntyy, sairassijaisia ei avopuolella lainkaan palkata ja lomasijaisia ei saada ja kun eläkeikä lähestyy,nin eläke jää alle reippaasti alle johtajan eläkkeen.( 1500-2000 brutto päivätyössä riippuen kunnasta) Hoitajan työtä kun ei kukaan arvosta rahassa. Moni jopa ylikouluttaa itsensä hoitoalalla eikä sekään nosta palkkaa! Ja hoitajille on tentitkin joka viides vuosi,että saa tehdä tätä kutsumusammattia. Onko muilla aloilla samoin. Jos et läpäise niin et saa tehdä työtäsi enää, vaikka olisit siinä kuinka hyvä!!!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet